I dag bør du holde deg unna passkontoret

PÅGANG: Mange venter ofte litt for lenge med å sjekke om passet er gyldig før de skal ut å reise. Det skaper kø på passkontorene. (Foto: NTB scanpix)
PÅGANG: Mange venter ofte litt for lenge med å sjekke om passet er gyldig før de skal ut å reise. Det skaper kø på passkontorene. (Foto: NTB scanpix)

10. mai er datoen man bør unngå å fornye passet på.

Kommunikasjonsdirektør i Politiets data- og materielltjeneste, Espen Strai, opplyser at køene begynner å bli lange rundt om på landets passkontorer.

– April til juni er høysesong for utstedelse av reisepapirer, og da gjelder ikke garantitiden vi vanligvis har på maks ti dagers behandling, sier han til Aftenposten.

I januar utsteder politiet i Norge normalt rundt 40.000 pass. Utover våren øker trykket jevnt, og bare i juni produseres rundt 100.000 pass.

Les også: Venstre vil ha plass til et tredje kjønn i norske pass

Anbefalingen fra politiet er at reiselystne i denne perioden bestiller nytt pass så fort det lar seg gjøre, og minst tre uker før planlagt avreise.

Men du bør altså unngå å ta turen til passkontoret akkurat i dag.

– 10. mai ligger i år inneklemt mellom Kristi himmelfartsdag og en lørdag. Mange tar fri, og vi venter ekstra stor pågang, forklarer Strai.

Politiet minner også reisende om at paset bør være gyldig minst seks måneder etter planlagt hjemkomst.

Les også: Her krever de seks måneders gyldighet på passet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus