Billige sydenferier blir fort dyre:

– Pass på at du ikke blir lurt

FRISTENDE: Flere aktører lokker i disse dager med lave priser på pakketurer til Syden, men noen jukser, advarer Forbrukerombudet. Foto: Colourbox.com
FRISTENDE: Flere aktører lokker i disse dager med lave priser på pakketurer til Syden, men noen jukser, advarer Forbrukerombudet. Foto: Colourbox.com

Mange selskaper som lokker med billige reiser, oppgir ikke fullstendig pris i markedsføringen, advarer Forbrukerombudet.

Dersom du i disse dager er på jakt etter en billig ferie i varmere strøk, er du neppe alene.

Men det kan være god grunn til ikke å kaste seg på første og beste fristende tilbud, ifølge Forbrukerombudet.

Flere reiseoperatører sender ut såkalte eksklusive tilbud på «billigturer» til medlemmer av organisasjoner, lesere av magasiner eller kunder av postordreselskap. Men ikke alle billigturene er like billige når regningen skal betales.

– Flere selskaper unnlater å oppgi fullstendig prisinformasjon i brosjyrene. Dermed blir kunden lurt til å tro at reisen er rimeligere enn den faktisk er, sier Sverre McSeveny-Åril, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerombudet, i en pressemelding.

Les også: – Unngå solarium før sydenturen

Det er ikke uvanlig at turene annonseres med en lav pris, uten at det gis tilstrekkelig informasjon om skatter og avgifter som kommer i tillegg.

Det er imidlertid et krav at skatter og avgifter som ikke kan unngås skal være inkludert i den annonserte prisen.

Forbrukerombudet har nå bedt om at de som ikke følger dette rydder opp i markedsføringen.

Personvernpolicy