Meny

Satser på mer utbygging av flyplasser

Interiør fra pir på Flesland, slik det kan bli seende ut. Foto: Avinor
Mer luft under vingene i Mo i Rana.

DinSide har tidligere skrevet om planene om ny lufthavn i Mo i Rana. I eiermeldingen som Samferdselsdepartementet la fram tirsdag 7. mai kommer det frem at regjeringen er positive til at Avinor planlegger videre for en investering i ny lufthavn på Helgeland i Mo i Rana.

– Dette er gode signaler for et bredt og utadrettet næringsliv, der behovet for et bedre flytilbud som sikrer nasjonal og internasjonal konkurransekraft allerede er på overtid, sier Henrik Johansen, leder for Polarsirkelen Lufthavnutvikling i en pressemelding fra virksomheten.

Han uttrykker videre et ønske om å arbeide mot det målet at flyplassen kan stå ferdig til 15. september 2016.

Her er Norges mest moderne sikkerhetskontroll

Men det stopper ikke der

Regjeringen uttrykker tydelig sin støtte til etablering av en ny lufthavn på Helgeland i Mo i Rana. Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling

Prognoser viser at trafikken for Avinors lufthavner vil vokse fra 46 millioner passasjerer årlig i 2012 til 58 millioner passasjerer årlig i 2020, skriver Regjeringen i Eiermeldingen for Avinor. Her er noen av tiltakene som vil komme fremover, etter at regjeringen sier seg positive til Avinors planer:
  • Positive signaler om at Avinor planlegger videre for å etablere en ny lufthavn i Hammerfest.
  • Bodø lufthavn: Her står det i eiermeldingen at det skal startes en prosess for å få på plass en langsiktig løsning for sivil luftfart.
  • Konsesjonen gir muligheter for å investere i en utvidelse av Bergen lufthavn Flesland, noe som gir rom for en ny terminal 3 (T3)
  • Avinors planer inneholder også tiltak som vil øke kapasiteten ved lufthavnene i Oslo, Trondheim og Stavanger

Les også: Automatene du like godt kan venne deg til

Kan øke avgiftene

Samferdselsdepartementet fastsetter avgiftene for Avinors lufthavn- og flysikringstjenester, og åpner for at avgiftene kan økes i tråd med konsumprisindeksen.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus