Dyre reisemål dominerer denne våren

London er nordmenns soleklare feriefavoritt, skal vi tro 123hotels.com. Foto: Ant Claussen
London er nordmenns soleklare feriefavoritt, skal vi tro 123hotels.com. Foto: Ant Claussen

London, Barcelona og Paris er nordmenns favoritter. Vi er vanedyr, mener ekspert.

Topp-10 mest populære reisemål i april:

1. London (1)

2. Barcelona (2)

3. Paris (5)

4. New York (3)

5. Bangkok (11)

6. Amsterdam (6)

7. Stockholm (7)

8. København (4)

9. Las Vegas (16)

10. Praha (19)

*Listen viser de mest søkte reisemålene 1.-29. april på 123Hotels.com. Tallene i parantes viser plassering i mars.

Selv om Budapest, Riga og Talinn har blitt kåret til Europas rimeligste reisemål, så er det de tradisjonelle storbyene som troner på toppen av 123hotels.com liste over vårens mest populære reisemål.

Les også: Prisras på hoteller i hele Europa - bortsett fra Norden

– Til tross for et svært gunstig prisnivå, kommer de fleste byene i Øst-Europa langt ned på listen over de mest populære reisemålene. Dette er interessant, og tyder på at billige reisemål i seg selv ikke er det viktigste når nordmenn planlegger vårens storbyferie, sier Daniel Haukaas som driver hotellnettsiden 123Hotels.com i en pressemelding.

Les også: Europaferie på lavbudsjett

Trygge og velkjente

Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea, tror dette har sammenheng med at reisemål som London, Barcelona og Paris, er godt innarbeidet i nordmenns bevissthet.

– Dette er velkjente reisemål som fort dukker opp i hodet til nordmenn når vi skal bestille ferier og langhelger. Land som Riga og Tallinn er mindre kjent, sier hun til ABC Nyheter.

Warloe mener nordmenn vil gjøre lurt i å tenke i retning av Baltikum om de ønsker å få mest ut av pengene.

– Er man kostnadsbevisst, kan det være lurt å reise til lavkostland, som også har mye å by på. Drar man til London, blir det veldig lett dyrt med hotell, restauranter og shopping.

Les også: Her krever de seks måneders gyldighet på passet

Lite valutabevisste

Forbrukerøkonomen tror heller ikke nordmenn har et veldig bevisst forhold til gunstig valutakurser når vi bestiller ferier og langhelger.

– Barcelona er på andreplass på listen, men euroen er ikke spesielt gunstig akkurat nå. Det er lite som tyder på at nordmenn lar kursen avgjøre reisemål, sier Warloe.

Hun anbefaler å reise til lavkostland om man ønsker å spare penger, i stedet for å time reisen ut i fra valutakursene, ettersom de kan svinge. Dette gjelder spesielt om man bestiller god tid i forveien.

Personvernpolicy