Turistene frykter kriminaliteten

Direkterute til Tobago

Apollo starter direkterute til øyparadiset Tobago neste vinter. Foto: Colourbox

Charterselskapet Apollo starter neste vinter direkteflygninger til det karibiske paradiset Tobago. Men den norske honorære konsulen i øyriket mener kriminaliteten vil begrense turistflommen fra Norge.

Sammen med Trinidad utgjør Tobago republikken populært forkortet til T&T utenfor Venezuela. Når den norske honorære konsulen Rolf Holmen har varslet økt skandinavisk chartersatsing til lille Tobago, vekker det naturlig nok begeistring i lokalavisen T&T Guardian.

Da vil det ta 14-15 timer å ta seg fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Tobago med et charterfly - via Stockholm.

Les også: Luksus med god samvittighet

Skremmende kriminalitet

Avisen håper at den nye direkteruten vil tiltrekke seg enda flere turister fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

I et e-postintervju med avisen, svarer den norske konsulen:

- Handelen mellom våre to land har vært stabilt lav. Turistindustrien har potensial til å øke, men rapportene om kriminalitet fra T&T skremmer turistene.

Den norske konsulen heller mere kaldt vann i årene til lokalavisens reporter ved å understreke at det heller ikke finnes så mange muligheter for selskaper fra Trinidad og Tobago i Norge:

Les også: Nederlandske Antillene eksisterer ikke lenger

Lite norskt

- Norge er et relativt lite marked med en befolkning på rundt fem millioner mennesker og en levestandard som er blant den høyeste i Europa. Det finnes ingen tilgjengelig statistikk i Norge for eksport og import mellom landene våre. Så langt jeg vet, importerer ikke Norge noe særlig fra T&T, sier honorærkonsul Holmen.

Den eneste norskrelaterte investeringen på øya, er norskeide Yaras produksjonsanlegg i Point Lisas på Tobago.

Personvernpolicy