Virgin America innfører flørtestjeneste

Sir Richard Bransons flyselskap Virgin America oppfordrer nå passasjerene på innenriksruter i Amerika om å flørte med hverandre.

Har du spottet en interessant passasjer som sitter på sete 25C? Med Virgin Americas nye tjeneste blir det nå mulig å kontakte vedkommende direkte via underholdningsskjermen som er festet på seteryggen foran deg.

Den nye sete-til-sete-funksjonen skal lanseres på alle innenriks flyvninger med selskapet i USA, og med dette går Sir Branson og kompani nok i gang i bresjen for ny innovasjon i luftfartbransjen.

– Vi skal hjelpe passasjerene våre til å bli heldige, sier Sir Richard Branson.

Se hvordan Virgin-direktøren selv foreslår at du kan bruke den nye tjenesten øverst i saken.

Les også: Dette endrer seg i lufta

Tar flørtingen til nye høyder

Allerede i dag har passasjerer som flyr med selskapet mulighet til å chatte med hverandre via den samme skjermen gjennom tekstmeldinger. Den nye tjenesten går litt lenger, og gjør det mulig for passasjerene til å sende hverandre drinker, snacks eller et lite måltid om du vil, inkludert en liten hilsen. Men for å lykkes, må du vite hvilket setenummer den du ønsker å glede (eller skremme) sitter i.

Dersom attraksjonen du har for din medpassasjer er gjensidig, skal det også være tilrettelagt for mulige setebytter om bord.

Det originale flyselskapet har lagt ut en konkurranse på nettet der de inviterer reisende til å komme med ønsker om hvordan de vil bruke den nye sete-til-sete-tjenesten. De fem beste bidragene som kommer inn, vil bli lagt ut på Virgin Americas Facebook-profil, der følgerne skal stemme frem forslagene.

Les også: Se KLMs nye businessklasse

Ikke først ut

Virgin America er imidlertid ikke det eneste selskapet som oppfordrer til flørting over skyene. Det australske flyselskapet Jetstar inviterte for eksempel på valentinsdagen i februar 28 single mennesker med seg på tur på en spesialflyvning mellom Sydney og den australske gullkysten, der passasjerene om bord på turen speed-datet gjennom hyppige setebytter undr en delikat champagne-frokost.

Nederlandske KLM har tidligere lansert et såkalt «Meet & Seat»-program, der passasjerene før ombordstigning kan plukke ut hvem de vil sitte ved siden av på flyturen gjennom en kobling med passasjerenes Facebook- og LinkedIn-profiler.

Les også: Sjekk dine medpassasjerer når du bestiller flybilletten

Og i 2009 inviterte Air New Zealand 100 single personer til en spesialtur fra Los Angeles til Auckland med et spesialkonstruert kabinprogram der deltagerne i forbindelse med en arrangert speed-dating om bord, skulle få mingle for å bryte isen mellom mennesker som fra før av ikke kjente hverandre.

Les også: Flørting gir best resultater når sola skinner