Snart blir det liv på Mars

Men du vil neppe møte små grønne menn. Nå har derimot DU sjansen til å søke om en enveisbillett til den røde planeten.

Det nederlandske selskapet Mars One har i disse dager gått ut med en noe uvanlig «stillingsannonse», der de søker etter astronauter som kan tenke seg å bosette seg på Mars. For alltid!

Du får nemlig ingen returbillett om du søker på denne «stillingen». Planen er å finne frivillige som kan tenke seg å bli med å bygge en koloni på den røde planeten.

Søknadsprosessen er allerede i gang, og bare siden mandag har Mars One fått inn mer enn 10.000 søknader fra interesserte fra mer enn 100 forskjellige land.

Les også: Mennesker skal leve og dø på Mars fra 2023

Ingen returbillett

Men om du synes dette høres fristende ut, så vær klar over at du aldri får komme tilbake til Jorden. Du trenger heller ikke å forhaste deg med å bestemme deg, for fristen for å søke går først ut 31. august, skriver The Washington Post.

Det stilles ingen spesielle krav til søkerne utover en nedre aldersgrense på 18 år, men Mars One anbefaler at den som ønsker en fremtid på planeten bør ha god fysikk og god psykisk helse, samt være fri for negative laster som avhengighet av tobakk eller alkohol. Og så skal det ikke glemmes at det kreves en søknadsavgift for å kunne bli en av de «utvalgte». Men fortvil ikke for prisen, for det vil maks koste hver søker 73 dollar - mens fem dollar er laveste inngangsbillet.

Selskapet som står bak koloniutbyggingen på Mars håper at den første gruppen med astronauter ifølge CNN skal være klare for avreise til fra Jorden i 2022, med landing på Mars syv måneder senere; i 2023. Neste pulje skal etter planen sendes opp i 2025. Hver gruppe skal bestå av to menn og to kvinner.

Les også: Enveisbillett til Mars

Forventer enorm medieeksponering

Mars Ones største utfordringer blir å få finansieringen av prosjektet på plass innen avreise. Mange sponsorer er allerede på plass, med ambisjoner om at prosjektet skal få enorm internasjonal medieoppmerksomhet. Men før ideen kan realiseres, må de få hele seks milliarder dollar på plass.

En ekspert som CNN har snakket med sier at det ikke står noen teknologiske hindringer i veien for at prosjektet kan realiseres.

– Ingen nye oppfinnelser kreves for at mennesker skal kunne lande på Mars, sier en av grunnleggerne bak prosjektet, Bas Lansdorp.

De har fortsatt tid på seg, men skeptikere er ikke overbevist om at de vil rekke det i tide.

Er du likevel klar for å forlate Jorden, kan du alltids slenge inn en «søknad» her så lenge.

Personvernpolicy