Sender hotellprisene til himmels under festival

DYRT: Skal du til Cannes, kan det lønne seg å reise på et annet tidspunkt enn under den årlige filmfestivalen i byen. Foto: Nick Hawkes (Shutterstock.com)
DYRT: Skal du til Cannes, kan det lønne seg å reise på et annet tidspunkt enn under den årlige filmfestivalen i byen. Foto: Nick Hawkes (Shutterstock.com)

Skal du bo på hotell i Cannes under filmfestivalen må du regne med å grave dypt i lommeboken.

Turister som har tenkt seg til Cannes mens den årlige verdenskjente filmestivalen pågår, må regne med å betale 164 prosent mer enn hva det ellers koster å bo i den franske byen på rivieraen, melder AFP Relaxnews.

Les også: Rivieraen på tvers

For skal du til området under filmfestivalen i Cannes, som i år pågår i perioden 15. til 26. mai, må du bla opp 340 euro i snitt for en natt på hotell. Det tilsvarer i overkant av 2.600 kroner. Dette viser tall som AFP Relaxnews har innhentet fra reiseprotalen Trivago.fr.

Så snart festivalen er over, vil prisene synke ned på normalnivå igjen; til det samme nivået som de ligger på i begynnelsen av mai, før Hollywood-stjernene inntar den franske badebyen.

Les også: Hvorfor ikke kjøre rivieraen rundt i åpen bil?

Ti dager etter at festivalen er over (i perioden 27. mai til 5. juni), vil prisene allerede være redusert med 61 prosent, og snittprisen for en natt på hotell vil da ligge på 131 euro (cirka 1.000 kroner).

Tallene som kommer frem i undersøkelsen viser at prisstigningen i år vil være høyere enn i 2012. I fjor måtte besøkende ut med 325 euro (i underkant av 2.500 kroner) i snitt for en natt - 15 euro (cirka 115 kroner) mindre enn årets priser.

Les også: Rivieraens mest luksuriøse

Personvernpolicy