Meny

Flere norske flyplasser kan rammes av streik

TRUER TRAFIKKEN: Widerøes passasjerer kan rammes av konflikten mellom bakkeansatte og NHO Luftfart. (Arkivfoto: NTB scanpix)
Natt til tirsdag stenger ytterligere to flyplasser som følge av streik. – Det er opp til NHO nå, sier luftfartsleder.

Ved midnatt mandag 15. april blir bakkeansatte ved Honningsvåg og Mehamn lufthavn tatt ut i streik, dersom ikke NHO Luftfart og Luftfartens Funksjonærforening blir enige.

13 personer som jobber ved flyplassene i Vardø og Vadsø er allerede tatt ut i streik, og førstnevnte har vært stengt siden torsdag i forrige uke.

I Vadsø har man så langt klart å holde lufthavna delvis åpen.

Leder i Luftfartens Funksjonærforening, Asbjørn Wikestad er ikke optimistisk med hensyn til en snarlig løsning på konflikten.

– Det er opp til NHO nå. De vil tydeligvis ha konflikt, ikke forhandlinger, sier Wikestad til NRK.

Les også: Ryanair: – Frivillig å jobbe hos oss

Informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll opplyser at selskapet nå jobber med å finne alternative løsninger for passasjerene som rammes.

– Vi setter opp bakketransport for dem som ønsker det. For passasjerer som ikke ønsker å busse kan billetten refunderes eller ombookes, sier Brandvoll.

Hun oppfordrer passasjerer til å følge med på Widerøes egne nettsider, der det fortløpende vil bli lagt ut informasjon om situasjonen for de reisende.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus