Meny

Europas ukjente øyperler

Île de Porquerolles er en fransk øyperler som ligger utenfor den franske riviera. Foto: Prométhée33 / Wikimedia Commons
Har du hørt om Gugh? Nei? Du er neppe alene. Her er flere av Europas «hemmelige» øyperler.

ÎLE DE PORQUEROLLES, FRANKRIKE: Bookingnettsiden Skyscanner laget i 2013 en liste over de mest interessante, men ikke så velkjente europeiske øyene.

Øverst på listen troner Île de Porquerolles, som er en fransk øyperle utenfor den franske riviera. Øya er nok mer kjent blant franskmenn enn blant reisende fra andre land, ifølge AFP Relaxnews. 

São Miguel i Portugal kaprer tredjeplassen med sitt Jurassic Park-lignende terreng, med blant annet den vulkanske innsjøen Lagoa do Fogo.

Les også:  Madeira - den grønne øya

Nummer to på listen er Gugh, i England. Gugh, som for øvrig uttales Keow, er en av øyene i øygruppa Isles of Scilly, som ligger utenfor den sørvestlige delen av Cornwall. Øya kan friste med subtropisk klima og en fantastisk havutsikt fra Kitten Hill.

Neste på listen er den skotske øya Colonsay, som kan by på klipper og strender. Øya har i overkant av hundre innbyggere, én pub og et interessant fugleliv.

Den siste på topp fem-lista over «hemmelige» øyperler i Europa er Texel i Nederland, som sjarmerer med sine hvite strender, landlige omgivelser og vindmøller.

Les også: Seks skjulte skatter i Rio

Se resten av kåringen under bildeserien.

Île de Porquerolles er en fransk øyperler som ligger utenfor den franske riviera. Foto: Prométhée33 / Wikimedia Commons

Andre europeiske øyer som hevdet seg i Skyskanners kåring:

 - Sark, den minste av Kanaløyene

 - Elba, Italia

 - Inishmore, Irland

 - Mykines, Færøyene

 - Iles Lavezzi, Frankrike

 - Reichenau, Tyskland

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus