Meny

LO og Parat i møte med departementer om Ryanair

Ryanair-sjefen Michael O'Leary avviser kritikken som er blitt rettet mot selskapet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Luftfartstilsynets og Arbeidstilsynets kompetanse i den såkalte Ryanair-saken blir tema når LO og Parat onsdag skal ha møter med to departementer, sier førstesekretær Trine Lise Sundnes i LO.

Det er LO som har tatt initiativet til møtet med Samferdselsdepartementet og Arbeidsdepartementet etter opplysninger som nylig er kommet fram om at Luftfartstilsynet ikke har ført arbeidstilsyn med Ryanair.

– Tilsynet fungerer ikke etter at kompetansen ble overført fra Arbeidstilsynet til Luftfartstilsynet i 2010, sier Sundnes til NTB.

Les også: 600 millioner oljekroner forblir i Ryanair

– Må flyttes tilbake

Nestleder Vegard Einan i YS-forbundet Parat sier tilsynet med arbeidsmiljøet i luften må flyttes tilbake til Arbeidstilsynet fra Luftfartstilsynet. Han sier departementet må instruere Luftfartstilsynet om umiddelbart å foreta et arbeidstilsyn av Ryanairs base på Rygge.

– Det holder ikke å vente til sommeren, slik tilsynet har varslet, sier Einan til NTB.

Les også: Sigbjørn Johnsen flyr ikke med Ryanair

Stor medieoppmerksomhet

Det irske flyselskapet Ryanair ble viet stor medieoppmerksomhet i forrige uke da fagforeninger på ny hevdet at flyselskapet opererer med slavekontrakter. Kabinansatte tjener ifølge flere fagforeninger 122 kroner timen, får lønnstrekk for alt fravær, også sykdom, og kan pålegges fire ukers ubetalt permisjon for å møte selskapets behov for å nedbemanne i lavsesong. Selskapet blir dessuten beskyldt for å ha unndratt seg skatteplikt i Norge.

Ryanair-sjefen Michael O'Leary har overfor NTB avvist kritikken, samt beskrivelsene og påstandene to tidligere ansatte har kommet med.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus