Meny

Nå er Changi Airport verdens beste flyplass

HAGE PÅ TAKET: I denne kaktushagen som flyplassen Changi har anlagt på taket, kan reisende trekke frisk luft før de går om bord på neste fly. Foto: Changi Airport Group
Med tilbud om gratis fotmassasje, kino, lekeplass, tropisk hage og gratis guidet tur til Singapore, er det ikke vanskelig å slå i hjel tiden på Changi Airport, som er kåret til verdens beste flyplass.

SINGAPORE: Skal du ut på lang reise hender det at du må mellomlande og vente noen timer før neste fly tar deg videre til din endelige destinasjon. Det kan være både kjedelig og slitsomt.

Men sørger du for at mellomlandingen skjer ved riktig flyplass, kan opplevelsen bli en helt annen.

Reisende fra hele verden har nylig stemt Singapore Changi Airport frem som den aller beste flyplassen i verden.

Kanskje ikke så rart, for her får ventende passasjerer tilbud om gratis fotmassasje, de kan vandre i en tropisk hage, eller gå på kino og ta seg en svømmetur i et basseng.

Reisende som skal vente minst fem timer får også tilbud om å dra på en gratis guidet tur inn til Singapore, mens de venter på sin neste flyavgang.

Se også: Finn roen i Singapores botaniske hage

Stabilt på toppen

Changi airport dytter dermed fjorårets vinner, Incheon International Airport utenfor Seoul, ned på andreplass.

Mer enn 12,1 millioner reisende stemte i kåringen World’s Best Airport Awards, og resultatene ble presentert under konferansen Passenger Terminal EXPO i Geneve denne uken, melder AFP Relaxnews.

Seieren kom ikke som noen overraskelse, i og med at Changi Airport har blitt rangert som en av verdens tre beste flyplasser 14 år på rad.

Les også: Her er verdens vakreste flyplasser

Lekeplass og sommerfuglhage

Reiser du med små barn eller ungdommer, kan flyplassen friste med et underholdningssenter der barn og voksne kan spille tv-spill, se filmer eller får brukt litt energi på en egen lekeplass.

Før de går om bord på neste fly og må puste resirkulert luft i mange timer, kan passasjerene trekke frisk luft i en av flyplassens hager med ulike temaer, som er anlagt på flyplasstaket. Her finner man blant annet en sommerfuglhage, orkidehage, solsikkehage og kaktushage.

Ønsker man en svømmetur mens man venter, er det også mulig for en billig penge. Og de som skal vente seks timer eller mer kan ta seg en blund i en av flyplassens hvileområder eller leie seg inn på et rimelig rom.

Årlig er 50 millioner passasjerer innom Changi.

Les også: Flyplassene du helst vil bli forsinket fra

Schipol best i Europa

I årets kåring kapret Amsterdams Schipol for første en plass blant verdens tre beste flyplasser. Årsaken skal være at flyplassen har lagt svært godt til rette for en smidig transfer. Schipol ble også kåret til Europas beste flyplass.

Flyplassen kan også skilte med blant annet et eget kasino, flyplassbibliotek og muligheter for massasje og andre velværetilbud. Det finnes også egne dusjrom for dem som vil friske seg opp mellom flyvninger.

Her er de ti beste flyplassene i verden, stemt frem av 12,1 millioner reisende verden over:

  1. Singapore Changi Airport
  2. Incheon International Airport, Sør-Korea
  3. Amsterdam Schiphol Airport
  4. Hong Kong International Airport
  5. Beijing Capital International Airport
  6. Munich Airport
  7. Zurich Airport
  8. Vancouver International Airport
  9. Tokyo International Airport
10.  London Heathrow Airport

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus