Meny

Slik beskytter du deg mot lommetyver

IKKE SLIK: Har du veske bør du holde den tett inntil kroppen og ha glidelåsen igjen, hvis du vil unngå at lommetyver stikker av med verdisakene dine. Foto: Colourbox.com
Bruk vesker med glidelås og gå med ryggsekken på snei. Her er flere tips for å unngå lommetyver om du skal besøke Paris eller andre utsatte steder.

Bander med aggressive lommetyver herjer i Paris. Populære turistmål er ekstra utsatt.

Denne uken gikk ansatte ved museet Louvre fra arbeidet i protest mot dårlige arbeidsforhold. De forklarte at de er lei av å måtte håndtere gjenger med kriminelle som fornærmer dem, spytter på dem, truer og til og med slår dem, melder AFP Relaxnews.

200 ansatte ved et av verdens mest berømte museer, som har rundt ti millioner besøkende hvert år, gjennomførte aksjonen onsdag. Torsdag åpnet museet igjen, med flere politifolk til stede.

Les også: – Hva gjør jeg etter ID-tyveri?

Dette er siste hendelse i rekken som sverter byens rykte som turistmål. I mars ble en gruppe kinesiske turister utsatt for en gjeng aggressive lommetyver, noe som skapte overskrifter verden over.

I sentrum av Paris jobber tyvene ofte i grupper på opptil 30 mennesker, og inkluderer barn fra Øst-Europa.

Planlegger du et besøk til den franske hovedstaden lønner det seg altså å holde godt på verdisakene.

Les også: Nesten fordobling av lommetyverier i Oslo

Den amerikanske ambassaden i Frankrike har laget en rekke tips til besøkende for hvordan de skal unngå å bli ofre for de frekke tyvene.

Tipsene er like gode om du planlegger å reise andre steder i verden og skal besøke steder med store menneskemengder.

Les også: Slik kartlegger tyvene om du er hjemme

Ambassadens råd:

  • Bruker du veske, velg en med glidelås og bær den tett under armen, og mer mot fremsiden av kroppen enn ryggen.
  • Har du ryggsekk bør også den bæres på siden av kroppen, ikke helt bak på ryggen.
  • Tar du en gummistrikk rundt lommeboka er det vanskeligere å fjerne den fra lomma di uten at du merker det. Bær lommeboka i en lomme foran på kroppen, ikke i baklomma på buksa.
  • Vær ekstra oppmerksom når du ferdes i nærheten av populære severdigheter som Eiffeltårnet, Notre Dame og Champs-Elysées i Paris, eller tilsvarende i andre byer.
  • Oppbevar bare det mest nødvendige i lommeboka, for eksempel ett kredittkort, ett ID-kort og ikke mye cash. Lag kopier av passet ditt og andre ID-kort, som du oppbevarer på hotellet.
  • Hvis du blir bestjålet, rop på politiet med en gang, men ikke følg etter tyvene selv. Lommeboka blir som regel uansett gitt til en annen i gruppa før du rekker å gjøre noe.
  • Hvis det ikke er noe politi eller sikkerhetsvakter i nærheten, gå til den lokale politistasjonen og meld fra.
Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus