UD advarer mot reiser til Nord-Korea

Mellom 3.000 og 4.000 turister slipper årlig inn i Nord-Korea på gruppeturer. UD advarer nå nordmenn mot å ta turen til landet. Foto: NTB scanpix
Mellom 3.000 og 4.000 turister slipper årlig inn i Nord-Korea på gruppeturer. UD advarer nå nordmenn mot å ta turen til landet. Foto: NTB scanpix

Grunnet den usikre situasjonen på den koreanske halvøya fraråder Utenriksdepartementet nordmenn å reise til Nord-Korea.

På sin nettside har Utenriksdepartementet lagt ut sitt nyeste reiseråd, der det heter at UD fraråder reiser til og opphold i Nord-Korea som ikke er nødvendige.

– Norske myndigheter har ingen representasjon eller ambassade i Nord-Korea. Vi har derfor svært begrensede muligheter til å evakuere eller yte annen konsulær assistanse til norske borgere i Nord-Korea ved en eventuell krise i landet. Dette er begrunnelsen for at UD har endret reiserådet for Nord-Korea, sier pressevakt Veslemøy Lothe Salvesen til VG.

Les også: Nord-Koreas norske venner gir USA skylden

Mellom 3.000 og 4.000 turister slipper årlig inn i Nord-Korea på gruppeturer der de blir tett fulgt av myndighetene og ikke får gå rundt på egen hånd.

- Var ikke redde

Selv med krisen som har utviklet seg de siste ukene, arrangeres det reiser til det isolerte landet.

En gruppe turister som kom tilbake fra Pyongyang til Kinas hovedstad Beijing lørdag, sa at situasjonen i Nord-Korea virket helt normal.

– Vi er glade for å være tilbake, men vi følte oss ikke redde mens vi var der, sier den danske kvinnen Tina Krabbe som har vært fem dager i Nord-Korea.

– Det kjentes ikke som om det var mye spenning i byen. Vi hadde det ok, faktisk, sier hun om situasjonen i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus