Beste herberger i verden for mat

En herberge i El Salvador ønsker sine gjester velkommen med ferske fruktsmoothier. Dette har blitt kåret til et av verdens 20 beste herberger for maten. Foto: ©Inga Nielsen/shutterstock.com
En herberge i El Salvador ønsker sine gjester velkommen med ferske fruktsmoothier. Dette har blitt kåret til et av verdens 20 beste herberger for maten. Foto: ©Inga Nielsen/shutterstock.com

Et spansk herberge som ønsker backpackere velkommen med en gratis drink, gratis frokost og guidede turer på barer som tilbyr gratis tapas har blitt kåret til verdens beste herberge for sitt mattilbud.

GRANADA, SPANIA: Det er en høyst spesifikk liste som har blitt sammenstilt av den innflytelsesrike matbloggen The Daily Meal, men den vil være av særlig nytte for unge eller prisbevisste backpackere som er vant til enkle forhold.


Standard fettbomber som hamburgere og pommes frites erstattes med regionale spesialiteter som lønnewhiskeymousse i Vermont, organisk havregrøt og frukt i San Francisco, og et assortert utvalg av marokkanske brød og lokalt høstede honninger i Marrakech.

Nøysomme gourmetreisende kan på sin side ville merke seg Oasis Hostel i Granada i Spania, som kom på førsteplass fordi de arrangerer gratis rundturer med tapassmaking to ganger i uken. Her blir backpackerne gitt en guidet tur til de beste barene i byen, blant de siste stedene i Spania som tilbyr gratis tapas til sine gjester.

Den fordelaktige anmeldelsen deles også av reservasjonsnettstedet Hostelbookers.com, der mer enn 900 mennesker ga stedet en rangering på 91 prosent.

Herberget tilbyr også en rekke gratis aktiviteter som omvisninger for å se gatekunst, besøk i huler, yogaundervisning og turer i skog og mark.

Middager for studenter og reisende på lavbudsjett inkluderer paella og grillmat for så lite som fire euro.

Herberget Escencia Nativa i El Salvador fikk også komplimenter for å ta imot sine gjester med smoothier lagd med fersk frukt og for sin restaurant med utsikt over havet, som serverer alt fra typiske salvadoranske frokoster og fersk sjømat til hjemmelagde pizzaer og vegetarburgere med hjemmelaget hummus.

Blant topp fem finner man også Villa Salis Hostel i Sète, Frankrike; La Hamaca Hostel i Honduras, og Ostinatto Hostel i Buenos Aires.

For den fullstendige oversikten, se http://www.thedailymeal.com/20-best-hostels-around-world-food.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus