Se utsikten fra nye World Trade Center

I 2015 står nye World Trade Center ferdig i New York. Men allerede nå kan du sjekke utsikten.

NEW YORK, USA: Utsikten du ser i videoen over har ikke blitt sett siden terrorangrepet på New York den 11. september 2001.

Men i 2015 står det 541 meter høye One World Trade Center ferdig på tomten til de to tvillingtårnene, og den spektakulære utsikten over Manhatten vil igjen bli tilgjengelig.

Når skyskraperen står ferdig om to år, vil den ikke bare være New Yorks høyeste bygning, men en av verdens høyeste. Verdens høyeste bygning er i dag er den 829,8 meter høye skyskrapeten Burj Khalifa i Dubai.

Les også: Gaudi ville bygge stort i New York

I april 2006 startet byggingen av skyskraperen som vil trone høyest i rekken av skyskrapere i New York. Og de 541 metrene er ikke tilfeldig. Målt i fot tilsvarer høyden 1776, som er årstallet for den amerikanske uavhengighetserklæringen.

Ryddearbeidene etter katastofen i 2001, ble avsluttet i mai 2002. Da hadde man fjernet over en million tonn betong og stål fra plassen der de to tvillingtårnene stod.

Les også: Slik blir de nye WTC-tårnene

Etter to designkonkurranser ble det i februar 2003 erklært at den polskfødte amerikanske arkitekten Daniel Libeskind hadde vunnet konkurransen om å lage en såkalt WTC Master Plan for Ground Zero.

Til sammen seks nye skyskrapere vil bli reist på plassen som etter terrorangrepet har blitt kalt Ground Zero.

Les også: Londons høye glasstårn åpner snart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus