Flytoalettene kan bli mindre

Flytoalettene er ikke akkurat kjent for sitt albuerom. Men nå kan små avlukker bli enda mindre. Foto fra et toalett på førsteklasse hos Air Canada (Wikimedia).
Flytoalettene er ikke akkurat kjent for sitt albuerom. Men nå kan små avlukker bli enda mindre. Foto fra et toalett på førsteklasse hos Air Canada (Wikimedia).

Delta Airlines vil krympe flytoalettene for å få plass til flere passasjerer. Flere flyselskaper kan ta etter.

Toalettene om bord i fly er ikke kjent for å være spesielt romslige. Men nå kan allerede kummerlige avlukker gå fra å være små til å bli enda mindre.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail vurderer flere flyselskaper å krympe størrelsen på flytoaletter for å få plass til flere passasjerer.

Det amerikanske flyselskapet Delta Airlines er først ut med å innføre nye og mindre toaletter i selskapets Boeing 737-900-fly.

Les også: Flyselskap innfører kilopris på flyreiser

I dag er størrelsen på flytoalettene omlag en ganger en meter. Men ved å krympe dem ytterligere, kan flyselskapene få plass til fire ekstra seter på økonomiklasse. For flyselskap på jakt etter nye måter å spare penger, kan tilpasningen være kjærkommen.

Delta Airlines forsikrer imidlertid om at passasjerene ikke skal merke at toalettene blir mindre, blant annet fordi plassen som ofres er hentet fra bak vasken, skriver Daily Mail.

Les mer: Farlig overvekt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus