Norsk reisetjeneste kan vinne designpris

REISEGUIDER: Med fjærlette kart og guider som kan brukes i offlinemodus, har Stay.com allerede høstet internasjonal anerkjennelse. Nå kan selskapet som ledes av Joachim Paasche, vinne norsk designpris. Foto: Stay.com
REISEGUIDER: Med fjærlette kart og guider som kan brukes i offlinemodus, har Stay.com allerede høstet internasjonal anerkjennelse. Nå kan selskapet som ledes av Joachim Paasche, vinne norsk designpris. Foto: Stay.com

Stay.com som tidligere er kåret til en av verdens beste nettsider av Time Magazine, er nominert til hedersprisen for god design.

Hedersprisen for god design deles ut hvert år under arrangementet Designdagen.

En av årets nominerte er selskapet bak reisenettsiden og reiseapp’en Stay.com.

– Det er veldig bra å bli nominert, vi er godt fornøyd med det, sier daglig leder i selskapet, Joachim Paasche, til ABC Nyheter.

Nettsiden Stay.com ble lansert i 2010 og i fjor sommer ble tjenesten lansert som mobilapplikasjon for iPhone og Android. Allerede er den lastet ned en halv million ganger på verdensbasis.

Paasche mener god design er svært viktig for å lykkes, fordi folk ikke vil bruke tid på å forstå hvordan en tjeneste fungerer. Designen må være så enkel og brukervennlig som mulig.

Les også: Her planlegger du ferien i en fei

500.000 nedlastinger siden sommeren

App’en lar brukerne lage egne guider og dele erfaringer og anbefalinger med venner. Brukerne kan laste ned storbykart til mobilen som ikke tar opp mer plass enn en musikkfil.

I tillegg til at brukerne kan lage egne guider, har tjenesten i det siste knyttet til seg en rekke lokale eksperter som deler sine beste tips om sin by, forteller Paasche.

– For eksempel har vi en kjendiskokk i London, som har laget sin guide til de restaurantene som hun liker best i London.

– En av verdens beste barristaer, norske Tim Wendelboe, har laget kaffeguider til London, Oslo og Stockholm, så kan du lage din egen guide ut ifra det han anbefaler.

– Og alt kan gjøres offline, så du slipper høy mobilregning. Vi mener vi har et konsept i verdensklasse, sier Paasche, helt ubeskjedent.

Les også: Her får passasjerene iPad på reisen

– En av verdens beste nettsider

Han er ikke den eneste som mener dette. Den norske tjenesten har allerede høstet mye internasjonal anerkjennelse.

I 2010, samme år som nettsiden ble lansert, ble den kåret til en av verdens beste nettsider i TIME Magazine.

Også flere internasjonale teknologiblader, som The Next Web og TechCrunch, har vært positive i sin omtale av Stay.com. New York Times og Forbes har også skrevet om den norske tjenesten.

Les også: Snart kan du følge bagasjen fra mobilen

Internasjonale brukere

Omtalen har nok bidratt til at de fleste av tjenestens brukere befinner seg langt utenfor Norges grenser, også når de ikke er på ferie.

Selv om den høyeste konsentrasjonen av Stay.coms brukere bor i Norge, er det langt flere som bruker tjenesten i Europa, USA og Asia, forteller Paasche.

– Rundt 60 prosent av brukerne er europeere, cirka 30 prosent fra USA, de fleste i California. 10 prosent er fra Asia, de aller fleste i Kina.

De andre nominerte til hedersprisen for god design er Blaaster Wind Technologies, Loyds Industri og Redningsselskapet. Norsk Designråd offentliggjør vinneren 17. april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus