Voldtekter i India skremmer kvinnelige turister

En kvinnelig turist hopper fornøyd etter å ha laget sin første turban i en konkurranse under Holi-festivalen forrige uke. Foto: Reuters / NTB scanpix

sz263d9a: Færre kvinner reiser til India, viser en ny undersøkelse. Her spruter to
En kvinnelig turist hopper fornøyd etter å ha laget sin første turban i en konkurranse under Holi-festivalen forrige uke. Foto: Reuters / NTB scanpix sz263d9a: Færre kvinner reiser til India, viser en ny undersøkelse. Her spruter to

Voldtektssakene i India som har skapt overskrifter over hele verden, har også påvirket turismen i landet. Antall kvinnelige turister har sunket 35 prosent de siste tre månedene, ifølge en undersøkelse.

Den siste tiden er det blitt meldt om en rekke stygge overgrep i India.

– Disse hendelsene har ført til at kvinnelige turister blir bekymret for egen sikkerhet i India, sier generalsekretær D.S. Rawat i ASSOCHAM, som har gjennomført undersøkelsen blant 1.200 turoperatører i forskjellige byer.

Nærmere 72 prosent av dem meldte om avbestillinger fra kvinnelige turister fra land som Canada, USA og Australia de siste tre månedene – som ellers er en travel turistsesong.

Reiser andre steder

Totalt falt turismen i India med 25 prosent i fjor, ifølge den indiske handels- og industriorganisasjonen ASSOCHAM. Folk reiser i stedet til andre asiatiske land, som Malaysia og Thailand.

– I forrige vintersesong var Goa, Jaipur, Agra og Kerala godt besøkte turismål, men på grunn av de mange hendelsene i India har det vært en stor nedgang i antall turister, sier D.S. Rawat.

En grufull gjengvoldtekt av en 23 år gammel kvinnelig student på en buss i New Delhi i desember utløste en hissig debatt om den økende volden mot kvinner i det folkerike landet. 23-åringen døde senere av de omfattende skadene hun ble påført under overfallet.

Flere anmeldelser

Siden den gang er det jevnlig kommet meldinger om brutale voldtekter av og overfall på indiske kvinner. Indisk politi opplyste nylig om en kraftig økning i antall anmeldte seksuelle overgrep i hovedstaden New Delhi.

– Flere kvinner trosser nå tabuer og kommer til oss med anmeldelser. Etter gjengvoldtekten 16. desember er det ikke lenger noen i New Delhi som vil feie kriminalitet under teppet, sier Deepak Mishra fra det indiske politiet til nyhetsbyrået AFP.

Også flere turister har rapportert om voldtekter i India. Blant dem er en sveitsisk kvinne som ble offer for en gjengvoldtekt under en sykkeltur i delstaten Madhya Pradesh i midten av mars.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus