HYPERCUBUS:

Denne hytta kan du ta med på tur

Filosofien bak den lille hytta er at den skal kunne masseproduseres og være lett å transportere.

Har kjøkken, bad, sovehems og stue.

Ingen oppbevaringsplass og spartanske kjøkkenfasiliteter i konsepthytta.Ingen oppbevaringsplass og spartanske kjøkkenfasiliteter i konsepthytta.

Et lite anneks i hagen, en liten hytte ved sjøen eller på fjellet er noen av bruksområdene for den lille hytta.

To østerrikske arkitekter har utviklet en liten hytte på 25 kvadratmeter som kan flyttes.

Prosjektet startet som en idé om et transportabelt hotellrom, som en løsning på at turistindustrien har forskjellig behov i sommer- og vintersesongen, skriver teknomagasinet Wired UK.

Les også: Ny hytte for 62.000 kroner

Tre og glass

Konseptet til det østerrikske arkitektfirmaet WG3 har fått navn etter den geometriske figuren hyperkube.

Konstruksjonen er laget av tre og glass. På 25 kvadratmeter har arkitektene klart å skvise inn kjøkken, bad, en slags stue og sovehems.

Opprinnelig ble hytta tegnet av Matthias Gumhalter og Christian Reschreiter mens de var studenter ved Det tekniske universitetet i Graz. Nå er de partnere i arkitektfirmaet WG3 og har videreutviklet konseptet.

Rommet, eller hytta, kan enkelt transporteres, ifølge teknomagasinet Wired. Den kan så monteres på en betongplattform.Rommet, eller hytta, kan enkelt transporteres, ifølge teknomagasinet Wired. Den kan så monteres på en betongplattform.

– Vi er alle arkitekter som har bakgrunn som snekkere, forteller Matthias Gumhalter, arkitekt i WG3 til Teknisk Ukeblad.

Les også: Moderne bygg dreper mobildekningen

Ekstra hotellkapasitet

Den første prototypen av Hypercubus veide syv tonn. Nå er arkitektene nede i fire tonn.

Teamet tar sikte på å sarte produksjon av rommet denne våren og prisen for et rom skal være 60.000 dollar, ifølge Wired.

Arkitektene ser for seg at privatpersoner kan bruke den som et lite ekstrahus i hagen, en hytte ved havet eller på fjellet. De har også vært i kontakt med hoteller i Østerrike og Sveits, som ser for seg å sette opp klynger med Hypercubuser for å skape ekstra kapasitet gjennom høysesongen.

Les også:

Tidenes villeste hytteprosjekt

Se Oslos nye utkikkstårn

Bygget studentbolig på 8,8 m2

Personvernpolicy