Åpen for alle - alltid

Frister med rabatt til turister

Passet kan være din inngangsbillett til litt hyggeligere priser på stormagasiner verden rundt. (Foto: Per Ervland)
Passet kan være din inngangsbillett til litt hyggeligere priser på stormagasiner verden rundt. (Foto: Per Ervland)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk hvilke stormagasin som gir rabatter til deg med norsk pass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange benytter påskeferien til å reise utenlands. Den rekordsterke norske kronen gjør det dessuten ekstra fordelaktig å fylle opp kofferten litt ekstra i ferien. Men det er ikke bare kronekursen som er gunstig for nordmenn på reisefot. Flere stormagasiner lokker nemlig med ekstra rabatt – til utlendinger. Husk å ta med deg førerkortet eller annen norsk ID.

Les også: Her finner du rabattkodene til nettbutikkene

Deilig å være norsk i Danmark

Magasin du Nord i København får du, med noen unntak, ti prosent rabatt ved å fremvise utenlandsk legitimasjon. Om et produkt fra Georg Jensen står på handlelisten får du det altså normalt sett billigere på Magasin, enn i Georg Jensens egen butikk på Strøget.

På kostbare varer, eller ved en skikkelig storhandel før jul, er ti prosent rabatt ikke noe å kimse av. Husk å spørre etter rabattkupong om den ikke ligger fremme ved kassen allerede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om du ikke har planlagt påskeferie er det ikke for sent å gjøre noe med det. En dagstur er heller ikke å forakte, sjekk hva vi kom hjem med etter åtte timer i Købehavns handlegater

Dagens styrkeforhold mellom norske og danske kroner gjør det dessuten gunstig for oss nordmenn å ta en dansketur. Vi har gjort en prissjekk som viser at det kan være en del å spare, spesielt om du er ute etter danske varemerker som Lego, Rosendahl og Bodum.

Råd til enda mer på Manhattan

Macy's på Manhattan hevder å være verdens største butikk, den dekker sågar et helt kvartal. Macy's finner du imidlertid over hele USA, og de tilbyr ti prosent rabatt til turister i de aller fleste stater. Enkelte varegrupper som kosmetikk og møbler er unntatt rabatten, men du får rabatten på alt av klær og sko. Rabatten får du dessuten på toppen av eventuelle andre prisreduksjoner. Du får rabattkortet ved å henvende deg i kundesenteret eller ved å laste det ned før avreise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik kommer ble New York-billetten 8.000 kroner billigere

Stormagasinet Bloomingdales på Lexington Avenue i New York tilbyr også ti prosent rabatt til deg med utenlandsk legitimasjon. Mens Macy's er folkelig, er utvalget hos Bloomingdales både mer trendy og elegant. Prisene er noe høyere og en rabatt kommer godt med. Du må innom besøkssenteret i andre etasje for å få utdelt rabattkupongen. Bloomingdales huser luksusmerker som Chanel og Louis Vuitton, men i disse butikkene gjelder dessverre ikke rabatten.

Les også: Bente handler USA-kuppene for deg

Spania rundt

Varehuskjeden El Corte Ingles har butikker over hele Spania. Igjen er ti prosent rabattvaløren som tilbys utenlandske besøkende. Du henvender deg til kundesenteret og viser pass eller annen identifikasjon som viser at du er utenlandsk statsborger. El Corte Ingles tilbyr rabatter på en rekke varer, deriblant klær og moteartikler, sportsutstyr, parfyme, kosmetikk og hjemtekstil.

Godt tips: Slik kommer du foran i køen med kredittkortet Vet du om flere butikker som tilbyr egne rabatter for turister? Tips andre i debatten under.