Norwegian først i Europa med ny tjeneste

NYTT TILBUD: Nå kan du leie film i lufta, som du kan se på din egen smarttelefon, nettbrett eller bærbare PC. (Foto: Per Ervland)
NYTT TILBUD: Nå kan du leie film i lufta, som du kan se på din egen smarttelefon, nettbrett eller bærbare PC. (Foto: Per Ervland)

Nå kan du leie film og tv-serier i lufta hos det norske flyselskapet.

Norwegian starter filmleie ombord. Fra i dag kan du leie film rett på din egen smarttelefon, nettbrett eller bærbare datamaskin.

Du har 40 filmer og 130 tv-episoder å velge mellom.

- Skal du på påsketur, er det bare å lene deg tilbake og se film, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til DinSide.

Les også: Slik får du DVDene over på iPad

Nettbasert

Tjenesten er nettbasert og tilgjengelig ombord på alle Norwegians fly. Dersom du har testet internettjenesten til Norwegian i lufta, og hatt samme opplevelsen som oss med mye hakking og lang lastetid, så er du kanskje skeptisk til hvordan denne tjenesten vil fungere. Dette trenger du ifølge Sandaker-Nielsen ikke å bekymre deg over.

– Her kommuniserer vi med et annet nett. Filinnholdet som du streamer til vil gå via et annet nettverk, og du vil ikke oppleve noen forstyrrelse på noen som helst måte, sier Sandaker-Nielsen til DinSide.

– Det vil være den samme video on demand-opplevelsen som når du sitter i din egen stue, den samme typen opplevelse, sier han.

Sandaker-Nielsen forteller videre at de jobber fortløpende med å utbedre brukeropplevelsen ombord, også for vanlig internettbruk. De jobber blant annet med å få enda bedre satelittkapasitet, slik at opplevelsen skal bli bedre. De har også lagt endel blokkeringer på tjenester som har vist seg å ta mye av båndbredden i lufta, som fildelingstjenester og automatiske oppdateringer til telefoner.

Dersom du på tross av Sandaker-Nielsens lovnader skulle få en dårlig filmopplevelse på grunn av hakking i filmen, kan du be om å få pengene refundert.

– Dersom du er så uheldig at det ikke fungerer, oppfordrer vi deg til å notere ned bestillingsnummeret og kontakte oss når du er på bakken, eventuelt sende en e-post til kundetjenesten mens du er i lufta. Da får man selvsagt pengene tilbake, sier Sandaker-Nielsen til DinSide.

Her er en løsning om du har lastet ned en film- eller videoklipp fra nettet som du gjerne skulle hatt med deg på iPad-en

Slik virker det

Filmene og tv-seriene streames direkte til ditt nettbrett, smarttelefon eller bærbare datamaskin.

En film koster 7 euro, og ubegrenset tilgang på tv-serier i 24 timer koster 7 euro. Det er rundt 50-55 kroner, avhengig av kronekursen.

Du logger deg på Norwegians internett, og velger det du vil se derfra. Betalingen skjer med bankkort. Husk å ha med hodetelefoner, og husk å lade før du reiser - det er jo ikke mulig å lade ombord.

Det finnes imidlertid batteripakker som du lader før du reiser og så kan benytte til å lade enheten med underveis. Det kan være smart om du skal på en lengre reise hvor du blir lenge uten strømtilgang.

Et alternativ til å leie film ombord, er selvsagt å laste ned film eller serier til nettbrettet eller PC-en din før avreise, for å se underveis.

Personvernpolicy