Meny

ESA: – Norge må oppheve flybonusforbudet

SAS har klaget bonusforbudet på innenlandsreiser inn til ESA. Nå krever ESA at forbudet oppheves. Foto: NTB scanpix
ESA mener at det norske forbudet mot bonusprogram på innenlandsreiser er i strid med EØS-avtalen og gir Norge to måneder til å svare på kravet.

SAS valgte i slutten av februar å gjenoppta sitt bonusprogram på innenlands flyreiser. Bonusprogrammet har vært forbudt siden 2002. Flyselskapet klaget også forbudet inn for EFTAs overvåkingsorgan ESA.

Onsdag krever ESA i en uttalelse at Norge opphever forbudet mot opptjening av innenlands bonuspoeng, melder Aftenposten.

ESA gir myndighetene en frist på to måneder på å gjøre rede for hvordan Norge vil forholde seg til ESAs krav.

Dette er andre gang overvåkningsorganet behandler saken. I januar i fjor advarte ESA om at de anså forbudet som i strid med EØS-avtalen. Norske myndigheter svarte at de ikke var enig i vuderingen og ville opprettholde forbudet.

Dersom Norge ikke innretter seg etter kravet denne gangen, vil saken bli trukket inn for EFTA-domstolen.

– ESA har hatt en grundig juridisk vurdering av saken, og konklusjonen vår er at bonusforbudet strider mot EØS-avtalen. Skulle Norge, til tross for dette vedtaket i ESA, bestemme seg for å opprettholde forbudet, vil neste steg fra oss da kunne være å sende saken videre til EFTA-domstolen, sier informasjonssjef i ESA, Trygve Mellvang-Berg, til Aftenposten.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus