ESA: – Norge må oppheve flybonusforbudet

SAS har klaget bonusforbudet på innenlandsreiser inn til ESA. Nå krever ESA at forbudet oppheves. Foto: NTB scanpix
SAS har klaget bonusforbudet på innenlandsreiser inn til ESA. Nå krever ESA at forbudet oppheves. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

ESA mener at det norske forbudet mot bonusprogram på innenlandsreiser er i strid med EØS-avtalen og gir Norge to måneder til å svare på kravet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS valgte i slutten av februar å gjenoppta sitt bonusprogram på innenlands flyreiser. Bonusprogrammet har vært forbudt siden 2002. Flyselskapet klaget også forbudet inn for EFTAs overvåkingsorgan ESA.

Onsdag krever ESA i en uttalelse at Norge opphever forbudet mot opptjening av innenlands bonuspoeng, melder Aftenposten.

ESA gir myndighetene en frist på to måneder på å gjøre rede for hvordan Norge vil forholde seg til ESAs krav.

Dette er andre gang overvåkningsorganet behandler saken. I januar i fjor advarte ESA om at de anså forbudet som i strid med EØS-avtalen. Norske myndigheter svarte at de ikke var enig i vuderingen og ville opprettholde forbudet.

Dersom Norge ikke innretter seg etter kravet denne gangen, vil saken bli trukket inn for EFTA-domstolen.

– ESA har hatt en grundig juridisk vurdering av saken, og konklusjonen vår er at bonusforbudet strider mot EØS-avtalen. Skulle Norge, til tross for dette vedtaket i ESA, bestemme seg for å opprettholde forbudet, vil neste steg fra oss da kunne være å sende saken videre til EFTA-domstolen, sier informasjonssjef i ESA, Trygve Mellvang-Berg, til Aftenposten.