Meny

Landene du bør styre unna?

Det er ikke alle steder turister blir tatt imot med slike smil. (Foto: Colourbox.com)
Kommer dårlig ut i fersk rapport.
I en årlig rapport om verdens turisme og reiseindustri fra World Economic Forum (WEF), lister de opp hvilke av 140 land i verden som er mest og minst positivt innstilt til turister. Kanskje verdt å sjekke før du bestiller neste tur?

Populære land på bunnliste

Selv om det i bunnen av listen ikke er så mye som minner om nærmeste charterkatalog, så ligger det definitivt noen overraskelser her. Blant annet finner vi både Bulgaria og Latvia blant de ti landene som setter minst pris på utenlandsk besøk. Til tross for dette velger mange nordmenn ferier av kortere eller lengre slag både i Baltikum og ved Svartehavet. Det kan nok for en stor del være prisstyrt.

I fjor viste britiske Post Office Holiday Costs Barometer at Bulgaria var det billigste av 15 alternative ferieland i Europa. Prisundersøkelsen sammenlignet prisene på blant annet mat, drikke, alkohol, sigaretter og solkrem.

Les mer: De billigste ferielandene i Europa

Ti på bunn

Landene i WEF-dokumentet er indeksert ut fra befolkningens innstilling til utenlandske turister. Spørsmålet er rett og slett: Hvor velkomne er utenlandske turister til dette landet? Svarene kan rangeres fra svært uvelkomne (1) til svært velkomne (7). Og her er bunnlisten:

    Bolivia, 4,1 Venezuela, 4,5 Russland, 5,0 Kuwait, 5,2 Latvia, 5,2 Iran, 5,2 Pakistan 5,3 Slovakia, 5,5 Bulgaria 5,5 Mongolia 5,5
Hit i 2013? Verdens beste strand ligger i Italia, mener Tripadvisor

Store variasjoner i Norden

Aller mest positivt innstilt til utenlandske tilreisende er faktisk Island, og en mer fjerntliggende øystat - nemlig New Zealand. Begge skårer 6,8 på indeksen, altså skyhøyt! Like bak, med 6,7, følger så ulike nasjoner som Marokko, Makedonia, Østerrike og Senegal. Men den nordiske vennligheten fra Island kommer i kontrast til andre naboland. Svenskene er rimelig vennligstilte, og befinner seg på 24. plass med 6,5 på indeksen fulgt av finnene med samme indekstall på 31. plass.

Norge halser langt bak naboene i øst og vest med 6,3 på indeksen og en 59. plass blant de 140 landene. Aller dårligst fatt med vennligheten er det imidlertid i Danmark. Danskene må finne seg i å havne helt nede på 117. plass på rangeringen, med indekstall 5,7. Kanskje ikke så dejlig et ferieland likevel?

Her er Danmarks mest populære attraksjoner

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus