Meny

Kina søker en moderne Marco Polo

Hangzhou er kjent for sine vakre broer og kanaler. Foto: AFP Photo
Lyst til å finne indre fred som Kung Fu Panda og tjene 300.000 kroner?

Hangzhou øst i Kina er kjent for sine kanaler og broer. For over 700 år siden ble byen omtalt som verdens vakreste av ingen ringere enn oppdageren Marco Polo, ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Nå søker turistkomiteen i Hangzhou en moderne Marco Polo, som skal følge i den gamle oppdagerens fotspor, og på toppen av det hele få betalt 40.000 euro (cirka 300.000 kroner) for 15 dagers bry. Stuntet kan minne om Australias verdens beste jobber-kampanje, hvor en heldig vinner fikk bo på en tropisk øy i seks måneder.

Den nye Marco Polo blir rekruttert gjennom Facebook, til tross for at nettsamfunnet er forbudt i Kina. Jobben innebærer å lage en liten videosnutt om byen og drive med promo på nettet.

–  Jobben som en moderne Marco Polo kan forandre livet til en heldig person. Kanskje han eller hun finner indre fred, som Kung Fu Panda?, fleiper leder for komiteen Chen Li til nyhetsbyrået.

Marco Polos reise til Kina er berømt fordi han skrev en bok om den mens han satt fengslet etter sine oppdagelsesreiser. Europeerne ble svært fascinerte av hans fortellinger om den gang fjerne, ukjente østen.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus