Meny

Med slange på menyen

I et rolig hjørne av det travle Hong Kong ligger det en gammel restaurant som har solgt slangesuppe i mer enn hundre år. Utenfor inngangen står jernbur med buktende slanger i stablet oppå hverandre.
HONG KONG, KINA (ABC Nyheter/AFP Relaxnews): Inni restauranten er det mer enn 100 treskuffer som oppbevarer hundrevis av slanger, mer enn halvparten merket «giftige». Kundene kan nyte den tykke suppen som lages av reptilets magre kjøtt, for 45 Hong Kongdollar (33 kroner) per bolle.


Restauranten «She Wong Lam», som betyr «Slangekongen Lam» på den lokale kantonesiske dialekten, ble etablert av en slangefanger fra sentrum av Kina og er et av de største utsalgsstedene for slangesuppe i byen sørøst i Kina.

Slangesuppe anses som en delikatesse i Hong Kong og Kina, særlig vinterstid da den varmer godt og antas å bedre blodsirkulasjonen og holde sykdom i sjakk.

Slangens galleblære sies å inneholde reptilets «essens», og brukes også i en rekke kinesiske naturmedisiner.

Les også: Verdens beste hotellutsikter

– Ikke redd

Slangebutikkeieren Mak Tai-kong (84) peker på en slange i butikken sin i Hong Kong. Foto: Scanpix/AFP. Slangebutikkeieren Mak Tai-kong (84) peker på en slange i butikken sin i Hong Kong. Foto: Scanpix/AFP.

Mark Tai-kwong begynte å jobbe i «She Wong Lam» i 1948 og steg i gradene til å bli en av Kinas best kjente slangetemmere. Han lærer opp yngre kolleger den dag i dag.

– Først var jeg veldig redd, men jeg var nysgjerrig, sier Mak til AFP om første gang han håndterte slanger.

– Jeg ble bitt av en ikke-giftig slange. Det var som et maurbitt, så siden den gang har jeg ikke vært redd.

Et av hans tips for å håndtere slanger er å ikke holde for hardt rundt reptilet.

– Hvis du holder strammere biter den hardere, sier Mak. Men handelen med slanger kan være en døende geskjeft i Hong-Kong, da enkelte slangetemmere sier de ikke har noen planer om å overføre sine forretninger til neste generasjon.

Les også: Mater hvalhai for å tiltrekke turister

– Farlig

– Jeg vil ikke at de skal være i denne bransjen. For det første er det tøft, for det andre er det vanskelig, for det tredje er det farlig, sier 60 år gamle Kam-sun, slangefanger i fjerde generasjon fra butikken «Se Wong Sun».

– Neste generasjon vil kanskje ikke være villig til å gjøre dette, de vil ikke gjøre dette, sa han mens han drakk en skål suppe lagd av slangene sine.

Oversatt og tilrettelagt av Ole Peder Giæver.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus