Meny

Snart har flypassasjerer krav på mer

Neste år blir det forhåpentligvis lettere å bli rammet av forsinkelser og kanselleringer. Foto: AFP Photo

EU er i ferd med å reviderer flypassasjerers rettigheter.

Mange vet hvor kjedelig det er å bli rammet av flyforsinkelser og kanselleringer. Ventetid, usikkerhet og ofte forvirring rundt hva man har krav på fra flyselskapene.

EU jobber nå med å revidere vedtakene som gir flypassasjerer rettigheter i slike situasjoner. De reviderte vedtakene er ventet å tre i kraft neste år, melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Dette hater flypassasjerene mest

For åtte år siden innførte EU vedtak for flypassasjerer som ble rammet av forsinkelser og kanselleringer. Men mange oppfatter det som vanskelig å fremme krav overfor flyselskapene.

Det vil EU gjøre noe med. Passasjerer vil blant annet få krav på å bli informert om forsinkelser senest 30 minutter før flyet skulle ha gått.

Les også: Du har krav på mat og hotell når flyavgangen innstilles

Flyselskapene vil også bli pålagt å tilby gratis vann, aircondition og tilgang til toaletter for passasjerer som blir nødt til å vente i flyet på at det skal ta av. Etter fem timers venting skal passasjerer få krav på å forlate flyet og få pengene tilbake.

Les også: 30.000 flypassasjerer rammet av forsinkelser

Blir flyet forsinket med over 12 timer, skal passasjeren få tibud om å bli med et annet fly.

– Det er viktig at passasjerens rettigheter ikke bare eksisterer på papiret. Passasjerer trenger å kunne stole på sine rettigheter når det virkelig gjelder, sier EUs transportkommisær Siim Kallas.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus