Verdens beste hotellutsikter

Utsikt fra Le Méridien Pyramids Hotel and Spa i Kairo.

Én av tre reisende er villig til å betale ekstra for et hotellrom med utsikt. Her finner du en oversikt over noen av verdens beste hotellutsikter.

En ny undersøkelse utført i 28 land av hotelleksperten Hotels.com viser at hotellrom med utsikt er det lille ekstra som flest er villig til å betale ekstra for.

Og skal du først koste på deg litt ekstra, så kan kanskje listen under være interessant lesning.

Der kan du lese deg opp å luksushotell som fører en spektakulær utsikt.

Europa

Athen er en av verdens eldste byer, og demokratiets vugge. En av de mest kjente turistattraksjonene er Akropolis. På toppen av tempelplassen finnes de kjente bygningene Partheon, Niketempelet og Propyleene. For en fantastisk utsikt over Fedrenes By og Akropolis kan femstjerners-hotellet Grande Bretagne være stedet.

Paris er byen for den med sans for mote eller romantikk. Eiffeltårnet er Frankrikes fremste merkevare. Rundt 7 millioner besøker det 342,8 meter høye tårnet hvert år. Mange velger å nyte utsikten fra tårnet, mens andre vil nyte utsikt av tårnet. På Shangri-La Hotel kan du nyte en romantisk middag på utendørsdekket med primautsikt over Eiffeltårnet.

Les også: Her får passasjerne gratis iPad

Nord-Amerika

På grensen mellom USA og Canada ligger Niagara Falls som besøkes av mer enn 14 millioner turister årlig. I byen Niagara Falls på den kanadiske siden finnes det flere hoteller med spektakulær utsikt over de fantastiske fossene. Ved valg av hotell bør man være klar over at de øverste etasjene gir godt utsyn over hele områdene, mens etasjene lengre ned gir best utsyn over fossene. Hotellet Hilton Hotel and Suites ligger i hjertet av Niagara Falls med gåavstand til byens severdigheter.

New York er kanskje en av de mest ikoniske byene i verden. Når turen går hit bør man bo høyt for panoramautsikt over byen. Med gangavstand til byens mest prestisjefylte områder ligger Mandarin Oriental inntil Central Park. På dette femstjerners-hotellet kan man nyte utsikt over Hudson River, Central Park og Manhattan skyline.

Les også: Her er nordmenns feriefavoritter

Sør-Amerika

Inkaenes tapte by, Machu Picchu, regnes som et av verdens syv underverker. For å oppleve de godt bevarte ruinene kan hotellet Machu Picchu Sanctuary Lodge være noe. Hotellet ligger ved siden av ruinene og tilbyr en unik utsikt mot dalene og jungelen rundt Urubamba elven.

Området Patagonia ligger i Argentina og Chile. Området har prærie, stepper, krystallklare elver, innsjøer og en majestetisk utsikt over Andesfjellene. Hotellet Singular Patagonia ligger i Puerto Bories i Chile. Med vinduer fra gulv til tak med utsikt over fjorden Last Hope er dette stedet for ro og avslapning.

Les også: Her kan du møte alver!

Asia

Ved kysten i Marina Bay i Singapore finner du det dyreste hotellet som noen gang har blitt bygget, Marina Bay Sands. Hotellet har eget kasino, museum, kjøpesenter, to kinoer og en skøytebane. Med det er hotellets 155 meter lange svømmebasseng og hagen i 55. etasje som regnes som den virkelige attraksjonen. Fra bassenget kan du nyte en spektakulær utsikt over byen.

Vest for Singapore ligger Maldivene, som lenge vært et populært reisemål for nordmenn. De særegne hyttene i havet frister. Conrad Maldives Rangali Island tilbyr en unik utsikt over Det indiske hav. For en mest mulig minneverdig opplevelse bør man overnatte i bryllupssuiten som ligger under vann. Usikten er altså rett ut i havet.

Les også: Her er brillene som skal fjerne jetlag

Oseania

Sør i Australia ligger Sydney, som regnes som en av de flotteste byene i verden. Byen er mest kjent for Operahuset som er omgitt av sjø på tre kanter. Fra toppetasjene på hotellet Shangri-La Sydney kan man nyte utsikt over Operahuset, Harbour Bridge og verdensmetropolen.

Great Barrier Reef er verdens lengste korallrev, og er synlig fra verdensrommet. Det 2000 kilometer lange korallrevet støtter et mangfold av liv, som for eksempel delfiner, skilpadder og fugler. For fantastisk utsikt over Korallsjøen og de nærliggende øyene bør turen går til Hamilton Island, som ligger et lite stykke fra kysten til Queensland.

Les også: Nå kan du lade mobilen med en kaffekopp

Afrika

Pyramidene i Giza er en av verdens fremste turistattraksjoner, og en opplevelse man bør unne seg i løpet av livet. Hvis turen går til Egypt og Kairo, kan man ved overnatting på hotellet Le Méridien Pyramids Hotel & Spa sovne til synet av de fantastiske kongegravene fra oldtiden.

Cape Town i Sør-Afrika er kjent for det 1000-meter høye fjellet Table Mountain og fangeøya Robben Island hvor blant annet Nelson Mandela satt fanget under apartheidregimet. Hotellet One&Only Cape Town er perfekt plassert mellom Table Mountain og havet, en beliggenhet som garanterer en av verdens beste hotellutsikter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus