Her er nordmenns feriefavoritter

London var det mest populære reisemålet blant nordmennene som booket hotell via Hotels.com i fjor. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
London var det mest populære reisemålet blant nordmennene som booket hotell via Hotels.com i fjor. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Europeiske storbyer troner øverst på oversikten over nordmenns favorittreisemål i Hotels.coms årlige hotellindeks.

– De europeiske storbyene er fortsatt nordmenns favoritter, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com i en pressemelding.


Nettstedet har i sin Hotel Price Index for 2012 laget en oversikt over nordmenns favorittreisemål. Oversikten er knyttet opp mot alle gjennomførte bookinger gjort av nordmenn gjennom Hotels.com. Den er kun basert på Hotels.coms tall, og tar dermed ikke høyde for samlepakker fra andre tilbydere eller direktebookinger med hotellene.

Det er verdens kjente storbyer som ligger øverst. På topp 20 er hele 16 av reisemålene i Europa, kun to i USA, ett i Midt-Østen og ett i Asia.

Les også: Her kan du møte alver!

London, som er kjent for sine mange shoppingmuligheter og sitt brede kultur- og uteliv, var i 2012 en populær destinasjon under sommer-OL. Som i 2011, toppet byen også i fjor listen over nordmenns favorittreisemål.

«Prisen i København falt i fjor, noe som bidro til at den danske hovedstaden passerte New York på listen og tok over andreplass. Den amerikanske byen fortsatte å være en attraktiv destinasjon til tross for at den også topper listen over stedet nordmenn må betale mest for hotell. New York endte til slutt på en tredjeplass på listen for 2012», heter det i pressemeldingen.

– Det er ingen tvil om at nordmenn er tradisjonelle når det gjelder sine storbyferier. Her til lands er det fortsatt London, New York og København som gjelder, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Les også: Spania og Hellas er solfavorittene i sommer

Her er listen over de 20 destinasjonene flest nordmenn gjennomførte bookinger via Hotels.com ved i 2012:

1. London
2. København
3. New York
4. Barcelona
5. Paris
6. Berlin
7. Stockholm
8. Roma
9. Amsterdam
10. Göteborg
11. Gdansk
12. Riga
13. Praha
14. Krakow
15. Dublin
16. Nice
17. Budapest
18. Las Vegas
19. Bangkok
20. Dubai

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden