Hitler er på moten i Bangkok

I Bangkok er det, merkelig nok, blitt populært å fremstille Adolf Hitler i blant annet Ronald McDonalds skikkelse. Foto:  Skjermdump fra YouTube
I Bangkok er det, merkelig nok, blitt populært å fremstille Adolf Hitler i blant annet Ronald McDonalds skikkelse. Foto: Skjermdump fra YouTube

Turister sjokkeres av thailandsk ungdom i t-skjorter med Hitler-motiv.

Ifølge CNN kan man i Thailands hovedstad for tiden finne flere Adolf Hitler-lignende gjenstander. Nazi-diktatoren har «gjenoppstått» i skikkelse av blant annet Ronald McDonald, teletubbier og tegneseriepandaer, og trendy thai-ungdom kan observeres i t-skjorter med Hitler-motiv.

En butikkeier som selger slike t-skjorter, innrømmer overfor CNN at han har mottatt flere klager fra opprørte turister. Han forklarer at han ikke liker Hitler, men at t-skjortene er morsomme og populære blant de unge.

Israels ambassadør i Thailand, Itzhak Shoham, er en av dem som har latt seg provosere. Han reagerte blant annet på en motorisert figur som forestiller Hitler som Ronald McDonald, og har en «arm» som beveger seg opp og ned i nazi-hilsen (se video under).

– Du ønsker ikke å se minner fra nazi-tiden trivialisert på denne måten, sier Shoham.

Dukkens Hitler-hode ble dekket av en maske etter forespørsel fra ambassadøren.

Flere utlendinger mener at «nazi-moten» må skyldes kunnskapsløshet om nazismen. Thailandsk ungdom synes ikke å være alene om å være uvitende om Hitlers grusomme handlinger.

I India var en mann kalt Adolf Hitler nylig på listen over kandidater til et delstatsvalg, og en butikkeier ble tvunget til å skifte navn på klesbutikken sin etter en storm av reaksjoner. Butikken hadde han rett og slett kalt «Hitler».

Les også:

Adolf Hitler stiller til valg i indisk delstat

Klesbutikken Hitler får nytt navn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden