Meny

Ikke gjør dette når du flyr alene med barn

SMÅSTRESSET MAMMA: En mamma har knapt med tid til å spise når hun er alene med en ettåring på flyplassen. Mona Stenseth Larsen, mamma til Max, gir deg gode tips til flyreisen. © Foto: Privat.
SMÅSTRESSET MAMMA: En mamma har knapt med tid til å spise når hun er alene med en ettåring på flyplassen. Mona Stenseth Larsen, mamma til Max, gir deg gode tips til flyreisen. © Foto: Privat.

Mona og sønnen Max reiser masse med fly. Her er hennes beste reisetips.

Kan få reisetrillen med inn på flyet

Paraplytriller (barnevogner som slås sammen som en paraply) kan i enkelte tilfeller taes med som håndbagasje, om den får plass i bagasjehyllen.

Vær oppmerksom på at dette avhenger av flyselskapet. Sjekk derfor med flyselskapet ditt i god tid før avreise.

«Nå skal jeg fortelle deg hvem som reiser alene. [Det er ikke] 11-åringen som skal hjem til bestemor på ferie, med en plastmappe i en snor rundt halsen, og med en egen flyvertinne til å ta vare på seg.

Det er småbarnsmødre, som har hendene alt for fulle.

Av sprellende ettåringer, for eksempel. Og en skinnveske på størrelse med Kenya, som rommer en laptop på størrelse med New Zealand. Og kamerautstyr. Og pengebok. Og billetter og iPhone og skissebok og penner. Som ramler ut når du bøyer deg ned, i stedet for å pent ligge nederst i vesken som henger over høyre skulder. (Dette er altså etter at to kolli er sjekket inn).

Les også: Dette gjør deg reisesyk

På venstre skulder henger det en stellebag. Med bleier og stellematter og økologiske smoothier og glass med mat som skal veltes i gaten om et par minutter.

Og ekstra skift og smokker dekket av hybelkaniner og støv fra flyplassgulvet og jeg-vet-ikke-hva.»

Omtrent slik beskriver illustratør Mona Stenseth Larsen, bedre kjent som bloggeren Inspirato, en av sine mange reiser sammen med sønnen Max (1,5 år).

På jakt etter bomber i bodyen

Du har kanskje vært der selv. Helt alene på flyplassen med et barn eller flere. Svett i vinterjakka fordi du i tillegg til barn(a) bærer med deg cirka søtti bagger og vesker, koffert, reisetrille og ryggsekk.

Og som om ikke dét var nok, så piper det på ettåringen idet han passerer metalldetektorportalen i sikkerhetskontrollen.

Les også: I disse yrkene får du ikke lov til å jobbe når du er gravid

«Bip, bip, bip!» Tilfeldig utvalgt til rutinekontroll.

– Det er noe av det mest absurde jeg har opplevd på en flypass, forteller Mona Stenseth Larsen og ler.

– Securitas-mannen behandlet Max som om han skulle være en voksen. Skoene måtte av, og der står den bittelille mannen i grønn body og ullstrømpebukse med bleieræv og løfter armer og bein etter sin aller beste evne, mens sikkerhetsfyren kjenner etter om han finner noen bomber eller kanskje en pose amfetamin i bodyen.

FULL FART: Det er ikke så lett å reise med en baby som skal krype under setene og slettes ikke sitte rolig og kose seg på fanget. © Foto: Privat FULL FART: Det er ikke så lett å reise med en baby som skal krype under setene og slettes ikke sitte rolig og kose seg på fanget. © Foto: Privat

Scenen fikk folk i sikkerhetskøen til å humre, men en allerede småstresset mamma kjente blodtrykket stige.

Verst når barna er mellom 1-3 år

Heldigvis hører det til sjeldenhetene at ettåringer blir stoppet i sikkerhetskontrollen, men like fullt kan det oppleves som en påkjenning å reise alene med små barn. Særlig når de er mellom ett og tre år – i den verste nysgjerrighetsalderen, aktive og viljesterke.

Mona og sønnen Max har etter hvert fått god reiseerfaring. Mens leiligheten til familien totalrenoveres, benytter de to alle helger og ferier til å besøke familie og venner rundt om i landet, mens pappaen er hjemme i arbeidsklær.

Den reisevante bloggeren har derfor en rekke gode tips til deg som skal ut og fly med smårollinger på armen.

Ikke pakk som om du reiser alene

Planlegging er stikkordet for en vellykket reise, ifølge Mona Stenseth Larsen.

Ikke pakk som om du skal ut på en stor ekspedisjon. Selv om du må ha med deg en del utstyr til barnet, så ikke overdriv. Husk at du skal bære barn i tillegg til håndbagasjen, det blir fort tungt.

– Du må heller ikke pakke som om du reiser helt alene, det gjør du nemlig ikke. Jeg har med mye mindre til meg selv når jeg reiser sammen med Max enn når jeg reiser alene. Prioriter utstyr, mat og snacks til barnet, så du er forberedt på alt som kan skje.

Les også: Så lenge kan du fly med baby i magen

Hun tror mødre er litt superpsykologer når de er ute på tur alene. Fedre er flinkere til å ta ting på sparket, uten å styre så mye. Men det kan også straffe seg, for eksempel om flyet blir forsinket, og dere må sitte på flyplassen i timesvis.

Saken fortsetter under bildetHØYT OG LAVT: Vær forberedt på forsinkelser. En 1,5-åring trenger å utfolde seg litt før en lang flyreise. © Foto: Privat HØYT OG LAVT: Vær forberedt på forsinkelser. En 1,5-åring trenger å utfolde seg litt før en lang flyreise. © Foto: Privat

Bleier må selvsagt med. Regn ut hvor mange timer reisen vil vare, og ta med så mange bleier barnet vanligvis trenger i løpet av det tidsrommet, pluss et par ekstra.

Ekstra klesskift er helt nødvendig. Skjer det et uhell på flyplassen, er det en liten krise om du ikke har med et bytte. Det vil sannsynligvis være mange timer til du får mulighet til å gjøre noe med det.

– Jeg har dessuten alltid med en pakke våtservietter i veska. Ikke bare til bleiebytte, men også til å tørke klissete bananfingre, skitne leker og smoothie som er klint utover flyvinduet. Du trenger våtservietter, uansett, sier Mona Stenseth Larsen.

Les også: Nekter å fjerne barna fra flyet

Det er utfordrende for en smårolling å sitte lenge fastspent i flysetet. Da gjelder det å finne på noe som får tiden til å gå fort.

– Jeg pleier å time det sånn at det passer med et mellommåltid når flyturen starter. Det er lurt å ha med noe ferdig snacks som er litt gøy å holde på med. En boks fruktsalat, påsmurte lomper, og gjerne noe nytt og spennende. Barn blir fort lei av banan. Sist vi fløy fikk Max dilla på kakefrukt, phsysalis, som man pynter kaker og desserter med. Han brukte størsteparten av flyturen på en boks med physalis, ler Stenseth Larsen.

Trumf i ermet

Så må du ha en nødløsning, som du kan trylle frem når alt annet er prøvd. Det trenger du når barnet åler seg og skriker av frustrasjon fordi det ikke klarer å sitte på fanget et sekund til, men bare vil ut og gå i midtgangen.

MOR OG SØNN: Mona Stenseth Larsen med sønnen Max. © Foto: Privat.MOR OG SØNN: Mona Stenseth Larsen med sønnen Max. © Foto: Privat.

– Mitt nødtriks er en kjærlighet på pinne i veska. Men den viser jeg ikke frem før det er absolutt nødvendig. Du må spare det beste til slutt, råder Mona Stenseth Larsen.

Hvilket tidspunkt på dagen som er best å reise på, kommer litt an på aktivitetsnivået til barnet ditt.

– Min erfaring er at ettermiddager er det beste reisetidspunktet. Da har Max fått løpt litt fra seg i løpet av dagen, og syns det er koselig å sitte på fanget og trykke på ipaden eller se i en billedbok. Om morgenen er han veldig fysisk aktiv, så det er vanskeligere å få han til å sitte i ro. Men barn er ulike, så det er ikke sikkert det passer for alle.

Ikke vær redd for å spørre om hjelp

Det er flere utfordringer enn selve flyturen når du reiser alene med barn. Ikke minst kan transportetappen hjemmefra til flyplassen, med innsjekking av bagasje og sikkerhetskontroll, være slitsom når du kun har to hender.

– Den største utfordringen når man reiser alene, er øyeblikket når du står der foran trappen på flyplassen, med vogn, bager, krevende barn og alt for mye i hendene, og folk bare flyr forbi deg, uten å spørre om du trenger hjelp. Småbarnsforeldre er så redde for å bli sett på som en plage. Vi vil skåne medpassasjerene, ingen vil være den som sitter der med umulige barn og gjør det utrivelig for alle andre, sier bloggeren.

Les også: Slik overlever du flyturen med barna

Folk burde bli flinkere til å se desperate småbarnsforeldre, men det er også lov for stressa mødre og fedre å spørre forbipasserende om hjelp, for eksempel til å holde barnet mens du folder sammen vogna som skal sendes med flyet.

Sindre Ånonsen Pressesjef i Avinor, forteller at vekterselskapene Avinor leier inn til å håndtere sikkerhetskontrollene på flyplassen er pålagt å være serviceorienterte, og at det absolutt er lov å be om hjelp i sikkerhetskontrollen.

– Samtidig kan det være krevende å håndtere køene i de mest trafikktette periodene, så det kan være lurt å pakke på en slik måte at kontrollen lar seg gjennomføre så raskt og enkelt som mulig, også med barn. Det kan jo for eksempel dreie seg om å legge PC-en i den bagasjen man sjekker inn, sier han til Foreldre & Barn.

En annen utfordring er bleiebytte på trange flytoaletter.

«Ikke bare et det rommet cirka like stort som mikrobølgeovnen, men stellebordet er en brødfjøl som du slår ned fra veggen og bretter opp fra to deler. Den er trolig bygd for premature hamsterbabyer, ikke mennesker», skriver Mona Stenseth Larsen svært så treffende på sin blogg.

Det kan med andre ord være lurt å ta bleiebytte eller tisseturen før dere går om bord på flyet.

Ikke gjør dette

  • Ikke la barna sove i bilen på vei til flyplassen. Du risikerer at barna våkner opp i dårlig humør, og ikke vil sove igjen på flyet.
  • Ikke forsøk å klare alt selv. Det kan være tøft å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen med grinete barn og masse utstyr. Be noen i køen om hjelp til å holde barna, eller spør om Securitas-vaktene kan hjelpe deg.
  • Ikke la barna ha på seg sko med metall. Barn trenger ikke ta av seg skoene i sikkerhetssjekken. En ting mindre for deg å tenke på. Men har skoene glidelås, kan metalldetektoren gå av. Da må barnet ta av seg skoene og gå gjennom på nytt.
  • Ikke tving barnet til å sitte i ro på et sete mens dere venter på flyet. Da vil det garantert få maur i beina ombord på flyet. La dem løpe rundt i terminalen for å få ut litt energi før dere setter dere i flyet.
  • Ikke glem å la barnet gå på do før dere går om bord. Selv om barnet sier at det ikke må tisse, kan det være lurt å ta en tur på toalettet på flyplassen. Ellers risikerer du at barnet maser om at det må tisse med det samme kabindøren stenges. Da må dere vente til dere er i luften, noe som kan ta litt tid, og det er trangt på et flytoalett.
  • Ikke planlegg en kort mellomlanding. Må dere mellomlandet, så ikke la det være knapt med tid mellom flyene, det er ikke verdt stresset.
  • Husk ladere til elektroniske duppedingser. Ipaden er gull verdt på lange flyturer. Barna kan se filmer og spille spill. Ikke risiker å gå tom for strøm, det kan ødelegge flyturen.

Kilde: Babble.com

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:44 Fem personer evakuert etter jordras i Beisfjord i Narvik03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:30 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:03 Søker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet02:40 TØI: Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Minneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Intervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider11:09 Høyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58 Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57 Coutinho klar for Bayern10:30 Iran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29 Casper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05 Markert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05 Dinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56 Trump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55 Bjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41 «Dyne-Larsen» er død09:23 Mennene i flertall ved høstens valg09:17 Pochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17 Tyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15 Elyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14 Prins Andrew avviser overgrepsanklager08:08 Flyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26 Kjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17 Skogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15 Tallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01 Tuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50 Religionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30 Trump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30 Krever billigere og flere nattog06:25 Diskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24 Dette skjer i dag05:30 Vil endre reglene for å ta førerkort05:29 Dette skjedde i natt05:26 Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08 Hoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30 Samboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11 30 migranter pågrepet i Slovakia04:01 Norges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45 Antall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig
Siste nytt
03:44NorgeFem personer evakuert etter jordras i Beisfjord i Narvik03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:30NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:03NorgeSøker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet02:40NorgeTØI: Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26Helse og livsstilTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenMinneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkIntervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider11:09PolitikkHøyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58NorgeBergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57SportCoutinho klar for Bayern10:30VerdenIran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29SportCasper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05PengerMarkert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05SportDinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56VerdenTrump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55NorgeBjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41Penger«Dyne-Larsen» er død09:23PolitikkMennene i flertall ved høstens valg09:17SportPochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17VerdenTyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15SportElyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14VerdenPrins Andrew avviser overgrepsanklager08:08PengerFlyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26SportKjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17VerdenSkogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15NorgeTallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01SportTuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50NorgeReligionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30PengerTrump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30PolitikkKrever billigere og flere nattog06:25PolitikkDiskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24NorgeDette skjer i dag05:30MotorVil endre reglene for å ta førerkort05:29NorgeDette skjedde i natt05:26KulturPrivat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08NorgeHoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30NorgeSamboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11Verden30 migranter pågrepet i Slovakia04:01NorgeNorges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45VerdenAntall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig
Populært