Ikke gjør dette når du flyr alene med barn

SMÅSTRESSET MAMMA: En mamma har knapt med tid til å spise når hun er alene med en ettåring på flyplassen. Mona Stenseth Larsen, mamma til Max, gir deg gode tips til flyreisen. © Foto: Privat.
SMÅSTRESSET MAMMA: En mamma har knapt med tid til å spise når hun er alene med en ettåring på flyplassen. Mona Stenseth Larsen, mamma til Max, gir deg gode tips til flyreisen. © Foto: Privat.

Mona og sønnen Max reiser masse med fly. Her er hennes beste reisetips.

Kan få reisetrillen med inn på flyet

Paraplytriller (barnevogner som slås sammen som en paraply) kan i enkelte tilfeller taes med som håndbagasje, om den får plass i bagasjehyllen.

Vær oppmerksom på at dette avhenger av flyselskapet. Sjekk derfor med flyselskapet ditt i god tid før avreise.

«Nå skal jeg fortelle deg hvem som reiser alene. [Det er ikke] 11-åringen som skal hjem til bestemor på ferie, med en plastmappe i en snor rundt halsen, og med en egen flyvertinne til å ta vare på seg.

Det er småbarnsmødre, som har hendene alt for fulle.

Av sprellende ettåringer, for eksempel. Og en skinnveske på størrelse med Kenya, som rommer en laptop på størrelse med New Zealand. Og kamerautstyr. Og pengebok. Og billetter og iPhone og skissebok og penner. Som ramler ut når du bøyer deg ned, i stedet for å pent ligge nederst i vesken som henger over høyre skulder. (Dette er altså etter at to kolli er sjekket inn).

Les også: Dette gjør deg reisesyk

På venstre skulder henger det en stellebag. Med bleier og stellematter og økologiske smoothier og glass med mat som skal veltes i gaten om et par minutter.

Og ekstra skift og smokker dekket av hybelkaniner og støv fra flyplassgulvet og jeg-vet-ikke-hva.»

Omtrent slik beskriver illustratør Mona Stenseth Larsen, bedre kjent som bloggeren Inspirato, en av sine mange reiser sammen med sønnen Max (1,5 år).

På jakt etter bomber i bodyen

Du har kanskje vært der selv. Helt alene på flyplassen med et barn eller flere. Svett i vinterjakka fordi du i tillegg til barn(a) bærer med deg cirka søtti bagger og vesker, koffert, reisetrille og ryggsekk.

Og som om ikke dét var nok, så piper det på ettåringen idet han passerer metalldetektorportalen i sikkerhetskontrollen.

Les også: I disse yrkene får du ikke lov til å jobbe når du er gravid

«Bip, bip, bip!» Tilfeldig utvalgt til rutinekontroll.

– Det er noe av det mest absurde jeg har opplevd på en flypass, forteller Mona Stenseth Larsen og ler.

– Securitas-mannen behandlet Max som om han skulle være en voksen. Skoene måtte av, og der står den bittelille mannen i grønn body og ullstrømpebukse med bleieræv og løfter armer og bein etter sin aller beste evne, mens sikkerhetsfyren kjenner etter om han finner noen bomber eller kanskje en pose amfetamin i bodyen.

FULL FART: Det er ikke så lett å reise med en baby som skal krype under setene og slettes ikke sitte rolig og kose seg på fanget. © Foto: Privat FULL FART: Det er ikke så lett å reise med en baby som skal krype under setene og slettes ikke sitte rolig og kose seg på fanget. © Foto: Privat

Scenen fikk folk i sikkerhetskøen til å humre, men en allerede småstresset mamma kjente blodtrykket stige.

Verst når barna er mellom 1-3 år

Heldigvis hører det til sjeldenhetene at ettåringer blir stoppet i sikkerhetskontrollen, men like fullt kan det oppleves som en påkjenning å reise alene med små barn. Særlig når de er mellom ett og tre år – i den verste nysgjerrighetsalderen, aktive og viljesterke.

Mona og sønnen Max har etter hvert fått god reiseerfaring. Mens leiligheten til familien totalrenoveres, benytter de to alle helger og ferier til å besøke familie og venner rundt om i landet, mens pappaen er hjemme i arbeidsklær.

Den reisevante bloggeren har derfor en rekke gode tips til deg som skal ut og fly med smårollinger på armen.

Ikke pakk som om du reiser alene

Planlegging er stikkordet for en vellykket reise, ifølge Mona Stenseth Larsen.

Ikke pakk som om du skal ut på en stor ekspedisjon. Selv om du må ha med deg en del utstyr til barnet, så ikke overdriv. Husk at du skal bære barn i tillegg til håndbagasjen, det blir fort tungt.

– Du må heller ikke pakke som om du reiser helt alene, det gjør du nemlig ikke. Jeg har med mye mindre til meg selv når jeg reiser sammen med Max enn når jeg reiser alene. Prioriter utstyr, mat og snacks til barnet, så du er forberedt på alt som kan skje.

Les også: Så lenge kan du fly med baby i magen

Hun tror mødre er litt superpsykologer når de er ute på tur alene. Fedre er flinkere til å ta ting på sparket, uten å styre så mye. Men det kan også straffe seg, for eksempel om flyet blir forsinket, og dere må sitte på flyplassen i timesvis.

Saken fortsetter under bildetHØYT OG LAVT: Vær forberedt på forsinkelser. En 1,5-åring trenger å utfolde seg litt før en lang flyreise. © Foto: Privat HØYT OG LAVT: Vær forberedt på forsinkelser. En 1,5-åring trenger å utfolde seg litt før en lang flyreise. © Foto: Privat

Bleier må selvsagt med. Regn ut hvor mange timer reisen vil vare, og ta med så mange bleier barnet vanligvis trenger i løpet av det tidsrommet, pluss et par ekstra.

Ekstra klesskift er helt nødvendig. Skjer det et uhell på flyplassen, er det en liten krise om du ikke har med et bytte. Det vil sannsynligvis være mange timer til du får mulighet til å gjøre noe med det.

– Jeg har dessuten alltid med en pakke våtservietter i veska. Ikke bare til bleiebytte, men også til å tørke klissete bananfingre, skitne leker og smoothie som er klint utover flyvinduet. Du trenger våtservietter, uansett, sier Mona Stenseth Larsen.

Les også: Nekter å fjerne barna fra flyet

Det er utfordrende for en smårolling å sitte lenge fastspent i flysetet. Da gjelder det å finne på noe som får tiden til å gå fort.

– Jeg pleier å time det sånn at det passer med et mellommåltid når flyturen starter. Det er lurt å ha med noe ferdig snacks som er litt gøy å holde på med. En boks fruktsalat, påsmurte lomper, og gjerne noe nytt og spennende. Barn blir fort lei av banan. Sist vi fløy fikk Max dilla på kakefrukt, phsysalis, som man pynter kaker og desserter med. Han brukte størsteparten av flyturen på en boks med physalis, ler Stenseth Larsen.

Trumf i ermet

Så må du ha en nødløsning, som du kan trylle frem når alt annet er prøvd. Det trenger du når barnet åler seg og skriker av frustrasjon fordi det ikke klarer å sitte på fanget et sekund til, men bare vil ut og gå i midtgangen.

MOR OG SØNN: Mona Stenseth Larsen med sønnen Max. © Foto: Privat.MOR OG SØNN: Mona Stenseth Larsen med sønnen Max. © Foto: Privat.

– Mitt nødtriks er en kjærlighet på pinne i veska. Men den viser jeg ikke frem før det er absolutt nødvendig. Du må spare det beste til slutt, råder Mona Stenseth Larsen.

Hvilket tidspunkt på dagen som er best å reise på, kommer litt an på aktivitetsnivået til barnet ditt.

– Min erfaring er at ettermiddager er det beste reisetidspunktet. Da har Max fått løpt litt fra seg i løpet av dagen, og syns det er koselig å sitte på fanget og trykke på ipaden eller se i en billedbok. Om morgenen er han veldig fysisk aktiv, så det er vanskeligere å få han til å sitte i ro. Men barn er ulike, så det er ikke sikkert det passer for alle.

Ikke vær redd for å spørre om hjelp

Det er flere utfordringer enn selve flyturen når du reiser alene med barn. Ikke minst kan transportetappen hjemmefra til flyplassen, med innsjekking av bagasje og sikkerhetskontroll, være slitsom når du kun har to hender.

– Den største utfordringen når man reiser alene, er øyeblikket når du står der foran trappen på flyplassen, med vogn, bager, krevende barn og alt for mye i hendene, og folk bare flyr forbi deg, uten å spørre om du trenger hjelp. Småbarnsforeldre er så redde for å bli sett på som en plage. Vi vil skåne medpassasjerene, ingen vil være den som sitter der med umulige barn og gjør det utrivelig for alle andre, sier bloggeren.

Les også: Slik overlever du flyturen med barna

Folk burde bli flinkere til å se desperate småbarnsforeldre, men det er også lov for stressa mødre og fedre å spørre forbipasserende om hjelp, for eksempel til å holde barnet mens du folder sammen vogna som skal sendes med flyet.

Sindre Ånonsen Pressesjef i Avinor, forteller at vekterselskapene Avinor leier inn til å håndtere sikkerhetskontrollene på flyplassen er pålagt å være serviceorienterte, og at det absolutt er lov å be om hjelp i sikkerhetskontrollen.

– Samtidig kan det være krevende å håndtere køene i de mest trafikktette periodene, så det kan være lurt å pakke på en slik måte at kontrollen lar seg gjennomføre så raskt og enkelt som mulig, også med barn. Det kan jo for eksempel dreie seg om å legge PC-en i den bagasjen man sjekker inn, sier han til Foreldre & Barn.

En annen utfordring er bleiebytte på trange flytoaletter.

«Ikke bare et det rommet cirka like stort som mikrobølgeovnen, men stellebordet er en brødfjøl som du slår ned fra veggen og bretter opp fra to deler. Den er trolig bygd for premature hamsterbabyer, ikke mennesker», skriver Mona Stenseth Larsen svært så treffende på sin blogg.

Det kan med andre ord være lurt å ta bleiebytte eller tisseturen før dere går om bord på flyet.

Ikke gjør dette

  • Ikke la barna sove i bilen på vei til flyplassen. Du risikerer at barna våkner opp i dårlig humør, og ikke vil sove igjen på flyet.
  • Ikke forsøk å klare alt selv. Det kan være tøft å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen med grinete barn og masse utstyr. Be noen i køen om hjelp til å holde barna, eller spør om Securitas-vaktene kan hjelpe deg.
  • Ikke la barna ha på seg sko med metall. Barn trenger ikke ta av seg skoene i sikkerhetssjekken. En ting mindre for deg å tenke på. Men har skoene glidelås, kan metalldetektoren gå av. Da må barnet ta av seg skoene og gå gjennom på nytt.
  • Ikke tving barnet til å sitte i ro på et sete mens dere venter på flyet. Da vil det garantert få maur i beina ombord på flyet. La dem løpe rundt i terminalen for å få ut litt energi før dere setter dere i flyet.
  • Ikke glem å la barnet gå på do før dere går om bord. Selv om barnet sier at det ikke må tisse, kan det være lurt å ta en tur på toalettet på flyplassen. Ellers risikerer du at barnet maser om at det må tisse med det samme kabindøren stenges. Da må dere vente til dere er i luften, noe som kan ta litt tid, og det er trangt på et flytoalett.
  • Ikke planlegg en kort mellomlanding. Må dere mellomlandet, så ikke la det være knapt med tid mellom flyene, det er ikke verdt stresset.
  • Husk ladere til elektroniske duppedingser. Ipaden er gull verdt på lange flyturer. Barna kan se filmer og spille spill. Ikke risiker å gå tom for strøm, det kan ødelegge flyturen.

Kilde: Babble.com

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:34 Tidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32 25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13 Vy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11 Ytterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53 Ny pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37 Dette har vi ikke sett siden Watergate19:05 Hauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29 Framtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01 Voldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42 Bodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37 DN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15 Mann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36 To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36 Vitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13 Bjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24 – De første har trolig fått penger på konto15:21 Litauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54 Lå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33 Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06 Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05 Bokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50 Kabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32 Blir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27 Mann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 Vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58 Dommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57 Nesten en million alderspensjonister i Norge10:15 Mali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08 Barnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54 Nye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35 Rapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34 Nord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32 Hongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00 Frode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47 Mellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04 Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59 Nynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49 King frykter strekk00:31 Tyrkia truer med nye angrep i Syria00:20 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32 USA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21 Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29 Innbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24 Julio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02 Ekspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50 USA endrer syn på Israels bosetninger20:28 Danmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03 28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01 Et flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23 Tre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47 – Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46 Over 100.000 barn internert i USA18:39 Ropstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31 Forslag om forbud mot machete sendes på høring17:58 Avduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57 Tre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51 Frode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld
Siste nytt
20:34MotorTidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32Verden25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13PengerVy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11PengerYtterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53NorgeNy pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37VerdenDette har vi ikke sett siden Watergate19:05PengerHauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29PolitikkFramtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01NorgeVoldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42NorgeBodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37NorgeDN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15NorgeMann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36VerdenTo fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36PolitikkVitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13PolitikkBjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24Penger– De første har trolig fått penger på konto15:21VerdenLitauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54VerdenLå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33KulturLisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06SportLagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05KulturBokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50ReiseKabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32VerdenBlir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27VerdenMann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenVestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58PolitikkDommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57PengerNesten en million alderspensjonister i Norge10:15VerdenMali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08NorgeBarnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54MotorNye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35VerdenRapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34VerdenNord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32VerdenHongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportSpania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00NorgeFrode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeOppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47NorgeMellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04SportDæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59VerdenNynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49SportKing frykter strekk00:31VerdenTyrkia truer med nye angrep i Syria00:20SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32VerdenUSA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21NorgeMuslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29NorgeInnbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24NorgeJulio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02ReiseEkspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50PolitikkUSA endrer syn på Israels bosetninger20:28VerdenDanmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03Norge28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01PolitikkEt flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23NorgeTre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47Verden– Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46VerdenOver 100.000 barn internert i USA18:39Helse og livsstilRopstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31NorgeForslag om forbud mot machete sendes på høring17:58MotorAvduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57VerdenTre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51NorgeFrode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld
Populært