Her kan du få 5500 kroner i bot for å kaste søppel

NYE STRANDREGLER: På denne og andre strender i på Gran Canaria blir det strengt forbudt å kaste fra seg tyggis, sigarettsneiper, papir og annet søppe. Mer alvorlige regelbrudd kan gi bøter på opptil 3000 euro. Foto: Colourbox.com
NYE STRANDREGLER: På denne og andre strender i på Gran Canaria blir det strengt forbudt å kaste fra seg tyggis, sigarettsneiper, papir og annet søppe. Mer alvorlige regelbrudd kan gi bøter på opptil 3000 euro. Foto: Colourbox.com

Nye strandregler gjør det dyrt å kaste søppel eller drikke alkohol på feil sted på Gran Canarias strender.

Lokale myndigheter innfører høye bøter for brudd på nye strandregler. Blant annet vil all form for forsøpling på strendene i Playa del Inglés, Maspalomas og andre strender i området kunne bøtelegges, skriver Canarijournalen.no.

Forseelsene blir delt i tre grupper etter alvorlighetsgrad. Små forseelser, som forsøpling, bøtlegges med 750 euro (cirka 5500 kroner), mens alvorlige og veldig alvorlige brudd på reglene gir bøter på henholdsvis 1500 euro og 3000 euro (cirka 22.250 kroner).

Det blir også forbudt å henge opp eller dele ut reklame på stranda. I tillegg blir det forbudt å tilby massasjetjenester. Lek med ball eller andre leker på stranda kan også bøtlegges. Det samme gjelder mating av dyr eller fugler, samt det å drikke alkohol utenfor serveringssteder.

Dersom du bader når det røde flagget for badeforbud er oppe, kan du få 11.000 kroner i bot, fordi det regnes som et alvorlig lovbrudd. Det samme gjelder brudd på reglene for vannsport.

Den høyeste boten kan utløses av kjøring i strandområdet uten tillatelse eller aktiviteter som skaper fare for ulykker.

De nye strandreglene gjelder fra fredag 8. mars for alle strendene i San Bartolome de Tirajana, Kanariøyenes største turistområde sør på Gran Canaria, skriver kommunestyret i en pressemelding ifølge Canarijournalen.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden