CONCIERGE SERVICE:Bruk fordelene med kredittkortet

En kjapp telefon til concierge-service, og bordet DU ikke fikk tak i selv er likevel reservert. Foto: Colourbox.com
En kjapp telefon til concierge-service, og bordet DU ikke fikk tak i selv er likevel reservert. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med concierge-service kan du få plass selv om det er «fullt».

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste er kjent med at kredittkort ofte har en reiseforsikring inkludert dersom du betaler reisen med det aktuelle kredittkortet.

Men visste du at noen kredittkort også kommer med en «personlig assistent»? Tjenesten kalles ofte concierge-service. Lignende type tjeneste finnes på litt finere hoteller, da også under navnet concierge. Du kan få hjelp til stort og smått. Fra billettbestilling og bordreservasjoner, til mer praktisk informasjon om hvor man kan finne et renseri på reisemålet.

– Det funker!

I praksis kjøper de fleste bankene og kredittkortselskapene denne tjenesten av et selskap som heter Affinion International. Med sitt nettverk kan de ordne tilgang der du trodde det var umulig.

Denne journalisten kan skrive under på at concierge-tjenesten fungerer. I forbindelse med en reise til New York var jeg et par dager for sent ute med å bestille bord på en populær restaurant. I New York åpner bookingen gjerne 30 dager før – bord på fredag og lørdag kveld kan forsvinne i løpet av et par timer. Concierge-service ble redningen, og de ordnet et bord for fire personer på den aktuelle restauranten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hjelp til å bestille bord på populære restauranter, eller til større selskaper er den mest vanlige henvendelsen vi får fra kortmedlemmene, forteller Knut Erik Clausen, administrerende direktør i Affinion International Norden og Baltikum.

Affinion kan også sørge for at du står på gjestelisten hos populære nattklubber hvor det ikke nytter å bare stille seg opp i kø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bo i luksus på ikke-hoteller

«Gratis»

Ved noen utesteder er det nødvendig å stå på gjesteliste for å komme inn. Det kan concierge-tjenesten ordne for deg. Foto: Colourbox.comVed noen utesteder er det nødvendig å stå på gjesteliste for å komme inn. Det kan concierge-tjenesten ordne for deg. Foto: Colourbox.com

Har du concierge-tjeneste inkludert i ditt kort, koster det ingenting å bruke selve tjenesten. Skjønt gratis er det jo aldri noe som er. Det er stort sett mer eksklusive kort som har en concierge-tjeneste inkludert. Hos American Express er det inkludert på gullkortet (årsavgift 1.200 kroner) og på SAS American Express Platinum-kortet (årsavgift 1.700 kroner). Konkurrenten Eurocard inkluderer concierge-tjeneste til kunder med platinum-kort (årsavgift 1.650 kroner).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordea oppgir på sine nettsider at de har en assistansetjeneste knyttet til sitt Mastercard premium-kort (årspris 690 kroner). Dette kortet er imidlertid forbeholdt kunder i Nordeas kundeprogram premium. Denne assistansetjenesten er det EVRY som leverer. Storebrand inkluderer concierge-service i sitt Mastercard platinum-kort (årspris 708 kroner).

Flere fordeler: Sjekk rabattene du får når du handler med dette kredittkortet

Disse blir prioritert

Har du et kredittkort som del av totalkunde-pakke i banken din, kan du altså ha tilgang til tjenester du kanskje ikke bruker. Men selv om Affinion forsøker å bistå alle som tar kontakt, er det likevel ikke uvesentlig hvilket kredittkort eller hvilken bankpakke du har.

– Det er bankene og kredittkortselskapene som legger føringer for hvilken service deres sluttkunder skal oppleve. De aller mest eksklusive tilbudene er det bare bankenes mest verdsatte kunder som får tilgang til, forteller Clausen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pass på neste gang du fyller bensin: Her blir nemlig kortet ditt kopiert

Konsertbilletter med mer

Er du fortvilet for at du ikke har fått tak i billetter til en forestående konsert? I et slikt tilfelle kan det hende at concierge-service kan være løsningen. Clausen forteller at de eksempelvis har kjøpt opp 100 billetter til den forestående Bruce Springsteen konserten i Norge. Men det finnes egentlig ingen grenser for hva du kan be om hjelp til.

– Vi har for eksempel sørget for at riktige golfkøller ble holdt av til en venstrehendt som skulle spille golf i ferien. Personer som har blitt syke på ferie har brukt oss for å verifisert fra norske leger at medisinen som er foreskrevet er ok. Også er det noen som ringer og vil ha tak i et Armani-belte i en helt spesifikk størrelse, forteller Clausen.

Hilde Fredheim Høgberg, markeds- og informasjonssjef i SEB Kort, kan også fortelle om en helt spesiell forespørsel fra en av deres Eurocard-kunder:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En kunde hadde en datter som jobbet utenfor Cairns i Australia. Han ville gi henne et sølvsmykke som skulle være et minne om oppholdet hennes i Australia. Vi tok kontakt med en sølvsmed i Cairns og bestilte et smykke som var utformet som en Platypus, et nebbdyr som bare lever i Australia, forteller Fredheim Høgberg til DinSide.

Konklusjonen er altså enkel – sett concierge-service på oppgaven neste gang du skal på reise, ut å spise, eller trenger hjelp til noe utenom det vanlige.

Flere ferske saker fra DinSide Økonomi finner du her