Du tror det ikke selv om du ser det

På Eyetrickmuseet i Seoul kan du selv delta i kunstverkene. Her er artikkelforfatteren på vei ut av det kjente oljemaleriet Escapando de la crítica («Flukt fra kritikken») fra 1874. Foto: Privat.

På Eyetrick-museet i Sør-Koreas hovedstad Seoul kan du tulle med illusjoner og delta i kjente malerier.

SEOUL, SØR-KOREA (ABC Nyheter) Lyst på et unikt profilbilde på Facebook eller et album med feriebilder utenom det vanlige?

I den sørkoreanske hovedstaden Seoul har de et helt museum hvor hovedpoenget er å være med på morsomme bilder av kjente kunstklassikere.

Trick Eye Museum kan du dra buksa av Munchs kjente «Skrik»-maleri, pumpe Mona Lisa full av luft eller bli en del av en mengde andre kunstverk, spredd utover 2400 kvadratmeter, laget for å fremstå som tredimensjonale og interaktive.

Les også: Eksperter bekymret for «Skrik»

Trompe-l'œil er navnet på denne typen illusjonsmaling. Malestilen handler om å gjøre noe så naturtro at betrakteren skal tro det er virkelig, og det er unektelig komisk å gå rundt i museet og se godt voksne personer finne frem barnet i seg og begeistret posere i nye motiver.

Trick Eye Museum ligger ikke langt unna metrostasjonen Hongdae Station i Seoul og er åpent hver dag fra klokken 09.00 til 21.00.

Se eksempler fra museet øverst i saken.

Les også: Hevder å ha løst mysteriet om Mona Lisas smil

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden