Dette ønsker hun seg på reisen

VIL HA MER KOMFORT: En fersk undersøkelse har kartlagt hva kvinnelige hotellgjjester ønsker under et opphold. Foto: Pefostudio5 (Shutterstock.com)
VIL HA MER KOMFORT: En fersk undersøkelse har kartlagt hva kvinnelige hotellgjjester ønsker under et opphold. Foto: Pefostudio5 (Shutterstock.com)

Kvinnelige reisende ønsker dampstrykejern, yogamatter og sminkefjerner, samt tilgang til sunn mat under hotelloppholdet.

En ny markedsundersøkelse utført av en stor internasjonal hotellkjede har forsøkt å kartlegge hva deres kvinnelige gjester ønsker under et hotellopphold.

Gjennom en periode over 18 måneder, har kvinnelige globetrottere blitt spurt om hva de forventer å ha tilgang til når de er ute og reiser. Foruten strykejern, yogamatter, sminkefjerner og sunn mat, vil de gjerne ha fasiliteter som mobillader, krølltang og barberhøvel når de bor på hotell.

Les også: Sydens mest sexy designhoteller

Hotellkjeden Hyatt Hotels & Resorts har som følge av undersøkelsen lansert et sunnere utvalg på menyen, og utvalget av hygieneartikler på badet er betydelig oppgradert.

Samtidig som Hyatt-kjeden kartlegger hva som skal til for å tilfredsstille sine kvinnelige gjester, har hotellet BellaSkyComwell i København blitt møtt med kraftig kritikk for å tilby en hel etasje utelukkende til kvinnelige overnattingsgjester.

Les også: Verdens mest romantiske hotell

Det danske likestillingsombudet anser tilbudet som både ulovlig og diskriminerende. Hotellet står imidlertid på sitt, og vil forsvare sitt eksklusive tilbud for sine kvinnelige gjester.

Det danske hotellet var likevel ikke først ute med konseptet. Portal Hotel i Brisbane, Australia, hevder de var først ute med å tilby en etasje bare til kvinnelige hotellgjester.

Les også: IKEA satser på lavbudsjett hotellkjede

(Tilrettelagt av Paul A. Nordal/ABC Nyheter)