Strømmer til Tromsø for å ha sex

LOKKER TIL SEG ELSKOVSYKE JAPANERE: Japanske turister drar stadig oftere til Tromsø på vinterstid for å få med seg nordlyset, som angivelig skal ha en gunstig effekt på unnfangelsen av vakre eller lykkelige guttebarn. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
LOKKER TIL SEG ELSKOVSYKE JAPANERE: Japanske turister drar stadig oftere til Tromsø på vinterstid for å få med seg nordlyset, som angivelig skal ha en gunstig effekt på unnfangelsen av vakre eller lykkelige guttebarn. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Japanske turister mener at sex under nordlyset gir perfekte barn.

TROMSØ, TROMS: Aktiviteten på solen er ifølge ekspertene på topp hvert 11. år, og nå befinner vi oss inne i en spesielt aktiv periode, som gir mye nordlys der forholdene er tilrettelagt for det. Som for eksempel i Tromsø.

Ute i verden florerer det mange myter om det spesielle lyset, og fra alle verdens hjørner strømmer nå turistene spesielt til Tromsø, melder nettavisen iTromsø. Det skjer i så stor grad at vinterturismen for tiden overgår sommerturismen til den nordnorske byen, skal vi kunne stole på avisens kilder.

Les også: Kraftige solstormer i vente

Selv om turistene kommer fra mange steder i verden, er det spesielt turistene som tar turen fra Japan som utpeker seg, meldes det videre.

– Pene guttebarn

Blant de mange mytene som har festet seg i det asiatiske landet, er historien om at unnfangelse under nordlyset vil gi pene eller lykkelige guttebarn.

– Historien jeg har hørt er at om et par har elskov under nordlyset, kan det føre til mange pene barn. Om det er sant har jeg ikke fått bekreftet, forteller nordlysguide Ivar Haugen i Tromsø Safari til iTromsø.

Les også: Vil du komme tettere på naturen, må du ligge utendørs

Flere aktører i reiselivsbransjen tar nå etterspørselen etter det magiske nordlyset til etterretning, og mange har tilpasset seg de ettertraktede forholdene som spesielt Tromsø har å by på. Blant dem hotellkjeden Scandic og Visit Tromsø.

Spesialinnredet hotellrom

Hotel Scandic i sentrum av byen til byr sågar gjestene et spesialinnredet «nordlysrom», med unik lyssetting og med utsikt til fjellene på Kvaløya. Rommet skal ha vært ekstra dyrt å innrede, noe som nok også gjenspeiler prisen på rommet for dem som ønsker å bo der.

Visit Tromsø har registrert at Tromsø er et populært reisemål blant nygifte japanske par, men at turister også fra andre asiatiske land er økende.

Les også: – Skal du se nordlyset, trenger du fire ting

– Å se nordlyset skal økte sjansene for å få barn. Noen sier at det vil føre til et lykkelig ekteskap, lykkelige barn eller flere barn, sier informasjonsmedarbeider i Visit Tromsø, Hijiri Takagi til iTromsø. Siden hun selv er fra Japan, bør hun vite hva hun snakker om.

Les også: Nå kan du oppleve nordlyset