Britisk pund svært billig for nordmenn

Billig britisk moro nå! Foto: Per Ervland
Billig britisk moro nå! Foto: Per Ervland

Ikke siden 70-tallet har kursen vært så gunstig som nå.

London er et av nordmenns desidert mest populære reisemål. Har du tenkt deg til den britiske hovedstaden i disse dager, kan vi gi deg en gladmelding:

Det britiske pundet er svært billig for nordmenn i disse dager, og man må helt tilbake til 70-tallet for å finne en enda bedre kurs enn dagens!

Les også: Pass på hvor du tar ut valuta!

Billig pund i ett år fremover

Det er den svake utviklingen i britisk økonomi som er hovedårsaken til det svært svake pundet. Og mens de fleste av oss husker at et pund har kostet hele 12-13 kroner, var onsdagens kurs på bare 8,48 kroner per britiske pund, ifølge Norges Bank.

Ifølge valutaekspert Magne Østnor i DNB er det store bevegelser i valutamarkedet for tiden. Likevel - det vil sannsynligvis være billig å reise til Storbritannia en god stund.

– For øyeblikket handles britiske pund for litt over 8,56. Vi tror pundet kan komme til å svekke seg videre. Mot norske kroner har vi en prognose som tilsier en svekkelse til 8,51 på 12 måneders sikt, sier Østnor til DinSide.

Deretter er prognosen at den norske kronen skal svekke seg noe, som vil gjøre pundet dyrere i norsk regning, ifølge Østnor.

Reise bort? Prøv DinSides valutakalkulator

Billig sommerferie?

Vil du reise et sted med gunstig kurs i sommer, er det flere andre land enn Storbritannia som kan lønne seg.

En god euro-kurs gjør at typiske ferieland som Spania, Italia og Frankrike kan være gode alternativer i sommer. Den norske krona har også hevdet seg mot den danske den siste tiden, og man må tilbake til 2003 for å finne en like gunstig kurs. Onsdag tilsvarte 100 danske kroner 99,2 norske, ifølge Norges Bank, og ekspertene forventer at kursen vil holde seg på et tilsvarende nivå frem til sommeren.

Les også: Bruk riktig kort på ferien

Personvernpolicy