Kjendisenes tilfluktssteder i Alpene

VAKKERT: Dra til solfylte Zermatt i Sveits. (Foto: AP)

Her er en oversikt over fem steder for den som vil kombinere skiferien med kjendisjakt.

Alpenes kombinasjon av natur, mange soldager og førsteklasses skianlegg har trukket både turister og kjendiser i mange tiår.

Yvonne Bonanati, fra Hotels.com, har listet opp sine fem heteste anbefalinger for deg som vil teste skiene i eksotiske omgivelser.

Og hvem vet? Kanskje du også støter på en kjendis eller to.

Gstaad – finanselitens hotspot

Det lille stedet som har like mange kuer som beboere, regnes for å være et av de dyreste stedene i Sveits.

I Gstaad er diskresjon viktig, noe som er grunnen til at det toppfolk innen finans, politikk og kultur har strømmet hit i årevis.

Filmregissøren Roman Polanski, Formel 1 guruen Bernie Ecclestone, klesdesigneren Valentino og tidligere Bond-pike Ursula Andress er blant de som stadig observeres her.

Hotellet Bernerhof bør sjekkes ut hvis man vil tilbringe tiden utenfor bakken i fine omgivelser. Med 46 gjesterom, fire restauranter og en herlig spa kan man nyte både avslapning og området.

Les også: Bruk helikopter som skiheis

Zermatt – gourmetmat og eksklusivitet

Zermatt er et av områdene i Alpene med prima skimuligheter og høy kjendisfaktor.

Området er bilfritt, og kun de 5.500 innbyggerne har lov til å kjøre bil til områdets inngang og det underjordiske parkeringsanlegget.

Kombinasjonen av god service, eksklusive tilbud, fantastiske gourmetrestauranter og vakker natur tiltrekker kjendiser.

Phil Collins, Prins William, Madonna, Sir Bob Geldof og Anni-Frid Lyngstad fra ABBA er noen av gjengangerne.

Dersom valget faller på Zermatt bør femstjerners-hotellet Unique Hotel Post sjekkes ut. Hotellet som ble renovert i 2007 har en unik atmosfære.

Les også: Familiens skiferie kan bli rådyr

St. Moritz – fest med kjendisene

St. Moritz ligger sørøst i Sveits og er, sammen med Zermatt, på topp 3 listen over skidestinasjoner i verden.

Det sies at St. Moritz har «champagne-klima» fordi luften er tørr og solen skinner 322 dager i året.

I motsetning til andre steder i Alpene hvor diskresjon verdsettes, er det her viktig å vise frem hva man har. Det er med andre ord en overflod av pelskåper, biler, smykker og flashy kjendiser. For å spotte kjendiser som Elizabeth Hurley bør du dra dit når verdens eneste poloturnering på is arrangeres.

King´s Club og Diamond Club er også et populært sted blant kjendisene. Ivana Trump, Robert De Niro, Kate Moss og Claudia Schiffer er noen av gjengangerne.

For besøkende som ønsker å bo i ett med naturen kan Hotel Waldhaus anbefales. Det ligger et lite stykke unna sentrum, men omgivelsene og selve hotellet har en kongelig atmosfære som veier opp for avstanden.

Les også: Legg neste skiferie til snøen i Alpene

Klosters – et kongelig reisemål

Klosters ligger i de sveitsiske Alpene og tilbyr en unik kombinasjon av vakker natur, et mangfold av aktiviteter og en sjarmerende, uberørt landsby.

Sammenlignet med andre landsbyer i Alpene, er Klosters et rolig, romantisk sted som også egner seg for småbarnsfamilier.

Klosters sies å være prins Charles sitt foretrukne tilfluktssted om vinteren. William og Kate hadde også sitt første avbildede kyss i en av bakkene her.

Waldhotel ligger i Davos sentrum, et lite stykke unna Klosters. Hotellet er kjent for sin gode og personlige service, og er tilpasset både små og store reisefølger.

Les også: Snart kan du følge bagasjen fra mobilen

Courchevel – champagne i fjellsiden

Plassert i de franske Alpene har kjendisene strømmet hit i flere tiår. Det moderne skianlegget, den sjarmerende stemning og de bevarte naturområdene gjør det til et sted verdt å oppleve.

Courchevel 1850 er kjent for sin eksklusivitet og er blant de få stedene i verden hvor du kan nyte 15 liters champagneflasker langt oppi fjellet. Victoria og David Beckham har blitt observert i bakken og på ulike restauranter tilknyttet Courchevel 1850.

Andre gjengangere er Robbie Williams, Chris Evans, Eddie Jordan og Peter Andre. Det ryktes også at Elton John og Eminem har blitt flydd inn for å holde privatkonserter for rike russere.

De som vil nyte både luksus og vakker natur bør booke et opphold hos La Sivoliere. Hotellet med ski-inn-ski-ut muligheter er gjemt i skogen, har eget lekerom for barn og tillater gjester å ha med hunder.

Les også: Slik har du aldri sett New York

Personvernpolicy