Bare fiskeskrøner etter fiskefestival

Tusenvis av estlendere prøvde fiskelykken i dag, men ingen fanget den store premiefisken som ville innbragt 370.000 norske kroner. Foto: NTB scanpix
Tusenvis av estlendere prøvde fiskelykken i dag, men ingen fanget den store premiefisken som ville innbragt 370.000 norske kroner. Foto: NTB scanpix

Ingen estiske isfiskere klarte å pilke til seg førstepremien og 50.000 euro i årets fiskefest.

Tusenvis av isfiskere samlet seg lørdag på en frossen innsjø sør i Estland med håp om å hove inn den store prisen - 50.000 euro (om lag 370.000 norske kroner).

Men det ble bare nok en historie om den ene fisken som glapp, selv om arrangørene mente hele 6.500 mennesker forsøkte lykken i Eslands gyldne fiskefestival på innsjøen Viljandi.

I forrige uke slapp man ut 130 spesielle fisker i innsjøen. For å vinne årets jackpot måtte en enkelt fisker fange minst 17 stykker som i tillegg måtte være av tre ulike slag.

Sykepleierstudenten Merike Maetaga, en 28-åring fra Tartu, ble dagens store vinner med en fisk verd 3.000 euro (23.000 kroner).

Les også: Hans (82) skulle bare fiske litt småsei

- Jeg kom hit for å ha det moro, så det å vinne den høyeste prisen var en stor overraskelse. jeg har fisket siden barndommen da min far tok meg med på fisketurer, fortalte hun nyhetsbyrået AFP.

Arrangørene sier fiske er en av Estlands mest populære hobbyer.

I det lille baltiske landet bor det bare 1,3 millioner mennesker.

- Dette er en av verdens største fiskekonkurranser, mente en av dommerne, Martin Meier.

Personvernpolicy