Tigere angriper snømenn i safaripark

Et kamera montert i en snømann i Longleaf Safari Park i England viser de ville dyrene på kloss hold, og avslører hvordan det ser ut når man blir angrepet av en tiger.

Safariparken i Wiltshire i England er et av de få stedene i Europa som tilbyr jeep-safari blant ville dyr.

Safariparken ligger i landområdet rundt Longleat House, et engelsk aristokratisk slott som er en turistattraksjon. I motsetning til i en vanlig dyrehage er det dyrene som lever fritt i safariparken, og menneskene som er innesperret - vel og merke i trygge biler.

- Det tok en hel time å lage snømennene, og tigrene fulgte med hele veien. Så snart vi hadde begynt kameraopptakene løp vi inn i jeepen som stod 20 meter unna, forteller Steve Mytton fra safariparken om eksperimentet.

- Det er svært unike opptak fordi vi ser innsiden av tigerens munn og hvordan det må se ut når man er et hjelpeløst offer. Dessuten kunne vi bruke opptakene til å sjekke tilstanden på tigerens munn, tannkjøtt og tenner, legger han til.

Safariparken dekker over 36 kvadratkilometer og har over 500 dyr - alt fra gorillaer og tigre til lemurer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden