Spansk lavprisselskap varsler økt Norge-satsing

VIL EROBRE NORGE: Det spanske lavprisselskapet Vueling lover økt satsning på det norske markedet. Det kan bety priskrig om reisende til Spania. (Arkivfoto: NTB scanpix)
VIL EROBRE NORGE: Det spanske lavprisselskapet Vueling lover økt satsning på det norske markedet. Det kan bety priskrig om reisende til Spania. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Det spanske lavprisselskapet Vueling er på full fart inn i det norske flymarkedet. Det synes Norwegian bare er hyggelig.

De nye rutene til Vueling i Norge:

Fra 16. mai starter Vueling sin rute mellom Oslo og Barcelona. Denne skal gå fire ganger i uken - mandag, tirsdag, fredag og søndag.

Fra 19. mai åpnes Bergen - Barcelona som skal flys to ganger i uken - onsdag og søndag.

Også Vueling-ruten mellom Stavanger og Barcelona gjenåpnes, med avganger mandag og torsdag.

(Kilde: Vueling.com / Aftenposten)

For selv om ankomsten til Vueling betyr økt priskrig og tilgang til enda flere lavprisseter mellom Norge og Spania, så tar det norske flyselskapet nyhetene med godt humør.

- Vi er tilhengere av konkurranse, så lenge det foregår på like premisser, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Aftenposten.

Kåret til verdens beste

Vueling, som i fjor ble kåret til verdens beste lavprisselskap, åpner i mai nye ruter mellom Barcelona og Oslo og Bergen.

I tillegg starter de opp igjen sommeruter fra den katalanske hovedstaden til Stavanger. Nå varsler samme selskap at dette bare er begynnelsen.

- Det er svært sannsynlig at Oslo - Alicante blir vår neste norske rute. Vi har stor tro på å vokse i Norge, sier selskapets rutedirektør, Javier Suares til Aftenposten.

Les også: Velg og vrak mellom destinasjoner i 2013

Naturlig utvikling

Norwegians talsmann, Lasse Sandaker-Nielsen, mener det er en naturlig utvikling av stadig flere utenlandske aktører vil forsøke å spise seg inn på det norske rutenettet.

Og den spådommen har Vueling alle planer om å realisere.

- I løpet av de neste årene vil man definitivt se flere Vueling-ruter i det norske markedet, slår Suares fast.

Les også: Dette er Europas minst populære flyselskap

Personvernpolicy