Billig ferie:

Sjampisluksus til øl- og pølsepris

RIMELIG: En sjampanjehelg på svenske herregårder gir deg luksusfølelelsen uten at du trenger å sprenge budsjettet. (Foto: Hooks herregård)
RIMELIG: En sjampanjehelg på svenske herregårder gir deg luksusfølelelsen uten at du trenger å sprenge budsjettet. (Foto: Hooks herregård)

Og 12 andre knalltips til billig drømmeferie.

Hva er luksus? For noen, glamorøse hoteller, endeløse hvite strender, gourmetmat, dyr vin og svale drinker. For andre, lang fottur i norske fjell med selvfisket ørret tilberedt på stormkjøkkenet.

Tipsene her er myntet på det som i utgangspunktet er dyrt, men likevel kan bli en relativt billig ferie, med noen få kreative grep.

Luksusfølelsen behøver ikke å koste mange tusenlappene:

Svensk luksus til spottpris

- Du får helgeovernattinger på svenske herregårder til 1500 kroner, inkludert all mat. Dette er fantastiske steder med veldig god mat, som ligger en grei kjøretur unna for mange, sier Torild Moland, redaktør i Magasinet Reiselyst.

smultronställen.se fant vi for eksempel en champagne-weekend med femretters middag til 1900 svenske kroner! Det skulle vel være innenfor luksusdefinisjonen?

Også norske høyfjellshoteller har mange bra pakker i mellomsesongene, mener Moland.

- Særlig i november og mai er det mange bra tilbud, sier hun.

Les også: Londons nye «glasskjempe» åpner snart

Polsk helg

Sentral- og Øst-Europa fortsatt rimelig. Warsawa er et alternativ du med fordel kan vurdere. Fly tur/retur får du for rundt 1000 kroner, og flott hotellrom for omtrent det samme.

I den gamle østblokkbyen er prisene fortsatt svært gunstige på det meste.

Ta gjerne turen til den fantastiske gourmetrestauranten Atelier Amaro. Her vil en sjuretters lunsj eller middag med tilhørende supervin vil koste deg rundt en tusenlapp per hode.

Les også: Verdifulle hotellråd

Billig ferie i Asia

Torild Moland har et hett Thailand-tips:

- Om du reiser i perioden mai til begynnelsen av juli, kan du få dobbeltrom hos den velrennomerte hotellkjeden Six Senses for 450 kroner natten. Flyreisen koster deg rundt 5000 kroner.

Skal du reise internt i Asia, anbefaler Moland å sette sammen turen selv og benytte reiselskapet Air Asia.

- Asia Air gir deg Norwegian-kvalitet til Ryanair-priser, men med god asiatisk mat som bonus.

Generelt kan det lønne seg å sjekke ut nyere destinasjoner, om du vil reise med et charterselskap. Kapp Verde-øyene, for eksempel, er enda mer værsikkert enn Kanariøyene og billig på høsten.

Les også: Dropper visum for nordmenn

10 tips som kan spare deg for mangfoldige tusenlapper

1. Lei timeshare

Timeshare-leiligheter kan bli stående ubrukt i lange perioder. Har du mulighet til å ta ferien din i perioder med mange tomme leiligheter, kan du gjøre særdeles gunstige avtaler.

Det amerikanske nettstedet redweek.com hevder å være aller størst på dette. Du må registrere deg som bruker for å få tilgang på utleiemulighetene.

2. Bruk søkemotorene aktivt

Sjekk luksustilbud på finn.no. Søk opp ordet “luksusferie” og sorter på pris. Da vi sjekket, fant vi for eksempel hotell-luksus på Maldivene for 15.000 for eksempel, fly inkludert, eller en uke på Mauritius til samme pris.

3. Sjekk sesongvariasjonene på reisemålet

Det er fort gjort å bomme på været på steder som ligger langt borte. Regnperiodene på eksotiske reisemål kan være ganske lokalt ulike. Du er neppe interessert i å fly halve jorda rundt for å tilbringe strandferien i pøsende regn. Men i begynnelsen eller enden av sesongene er ofte prisene lavere.

4. Nett-auksjon

Noen nettsteder lar deg legge inn bud på hotellet eller reisen. Skyauction, for eksmpel, har en rekke temmelig fristende destinasjoner der minstebudet er satt til 99 dollar per natt. Er du heldig, kan du sikre deg et hotellkupp!

=

MALDIVENE: Kanskje ikke så uoppnåelig som du trodde? (Foto: Wikipedia)

5. Reis østover

De baltiske landene er fortsatt markant rimeligere enn sammenlignbare reisemål i Vest-Europa. Storbyer som Riga og Tallin har god infrastruktur og fantastisk arkitektur - du kan bo på firestjerners hotell for godt under tusenlappen.

6. Book et hemmelig hotell

Priceline, Hotwire og Lastminute.com har lignende tilbud, som baserer seg på å få fylt opp hotellene når reisedatoene nærmer seg: du bestemmer by, område av byen og hotellstandard.

Du får et hotellrom til omtrent halv pris innenfor valgene du har tatt, men får ikke vite navnet på hotellet før du har booket. Opplegget er godt forklart i bloggen den rosa butikken.

7. Velg rett by

I noen fantastiske storbyer er hotellprisen langt lavere enn du kan forvente i dyre byer som Paris, London og New York. Buenos Aires, Lisboa og Marrakech er blant byene der du får 5-stjerners hotell for en tusenlapp, ifølge denne oversikten fra den danske storavisen Politiken.

8. Alternativ ski-luksus

Finn et annet reisemål enn de “vanlige”: Andorra, Bulgaria og Slovenia byr på flotte bakker og billig uteliv. Mer info her.

=

THAILAND: Her kan du bo for rundt 500 kroner nmatta, om du reiser på rett tid av året. © (Foto: Six Senses Hotel)

9. Reis smart

Med god planlegging kan du få til mye. Luksusfølelsen handler i stor grad om velvære, men hva som oppfattes som nytelse og komfort er veldig individuelt. For noen er det total hvile på et femstjerners hotell, for andre kan det være “glamorøs campingferie”, eller glamping, et fenomen som er spesielt omtalt i denne artikkelen fra The Guardian.

James Cohan, gründer av reisenettstedet Mr & Mrs Smith, har følgende tips:

Bestill reisen i slutten av sesongen og sikre deg billige flyreiser så snart du vet hvor du skal.

Men viktigst: Ikke reis for langt!

- Lange reiser er dyrere, så du får brukt mindre tid på reisemålet. Og hvis du reiser mellom sesongene, får du mye for pengene. Prisen på overnatting går kraftig ned i disse periodene, sier Cohan til The Guardian.

10. Meld deg som testreiser

Enkelte nettsteder søker etter personer som kan teste reiser, for eksempel magasinet Reiselyst.

De etterlyser jevnlig personer som kan teste reisemål. Du må da skrive en daglig blogg og ta bilder.

- Det er et nåløye å få en reise gratis, men det er lettere enn å vinne i Lotto, sier redaktøren i Reiselyst, Torild Moland.

På de populære reisemålene kan det være mange tusen søkere.

- Vi ser etter personer vi synes egner seg spesielt godt, og leser gjennom hver eneste søknad, sier Torild Moland til Foreldre & Barn.

Romantiske turer til Maldivene og lignende er spesielt mye etterspurt. Men også tur med Hurtigruta kom det iover tusen søkere til. Reisene er sponset av reiseselskapene. Men det er ingen restriksjoner på hva man skriver, understreker Moland.

Les også:

Sjekk om du har oversikt over familieøkonomien

14 tips til bedre familieøkonomi

Slik sparer du flere tusenlapper i måneden

Her får du rabatt når du reiser med barn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:24 Rekordraset stoppet da Nuis og Wüst ble 1500-vinnere22:07 Norendal tilbake i bakken med 2.-plass i Calgary21:56 Porto-stjerne forlot banen etter rasistiske tilrop, like etter at han senket gamleklubben21:39 Bingoran i Vestby21:37 Kristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic21:30 Miljøaktivister hindrer Teslas nye fabrikk i Berlin21:28 Casper Ruud tok sin første ATP-tittel, overlegen mot Sousa i Buenos Aires21:18 Bayern tok tilbake tabelledelsen med storseier mot Köln21:09 Manglerud Star skaper spenning i sluttspillkampen21:03 IMF: Det nye koronaviruset kan påvirke global vekst20:54 Lars Helge Birkeland vant jaktstarten i IBU-cupen20:50 Laksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap20:49 Per Sandberg åpner bar i Halden20:48 Solemdal tatt inn på landslaget før 15-kilometeren i VM20:37 Vipers vant for 18. gang på rad i eliteserien20:23 Norsk kvinne alvorlig skadd i Etiopia20:08 Arsenal-show etter pause sikret seier over Newcastle20:02 Syriske styrker rykker fram i Idlib og Aleppo19:54 Drama i Challenge Cup da Haldens håndballherrer gikk videre – Drammen røk ut19:35 40 amerikanske cruisepassasjerer virussmittet19:24 Google vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk19:15 Internasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05 Sørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54 Rekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52 Ulv skutt i Trøndelag18:36 Minst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:29 NRK droppet reprise av MGP-finalen17:58 Én viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41 Uvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39 Evakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28 Statkraft sier nei til havvind16:57 – Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35 Helnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17 Frp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48 Thingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06 Kristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43 Pål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28 – Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14 Voldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47 Tre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31 Marte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14 Kina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14 Kraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46 Taiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37 MGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02 Skip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35 EL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32 27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17 Fare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10 Sanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02 Ingen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24 Februar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07 LO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36 Ny rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12 Viken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54 Flere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53 To unge døde av influensa i Norge07:00 Bø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53 Uvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48 Tre biler brant på Bøler i Oslo06:01 Dette skjer i dag05:45 Libya igjen tema på politisk toppmøte05:42 Dette skjedde i natt04:32 Rødt og MDG føler seg utestengt fra spørretimen04:07 70 flere virussmittede på cruiseskip i karantene03:58 Kina: Tallet på nye virussmittede går ned03:36 Rakettangrep nær USAs ambassade i Irak03:22 Cruiseselskap vil ha flere tester etter at passasjer testet positivt på covid-1903:17 Trenerbytte hjalp ikke for Minnesota Wild – nytt tap på hjemmebane02:33 IOCs og FC Barcelonas Twitter-kontoer hacket01:46 To personer pågrepet etter voldssak på Ringsaker01:08 Minst 30 drepte i angrep mot landsbyer i Nigeria01:08 Gutt utsatt for vold og ran på buss i Oslo00:41 Mann skutt og drept i Linköping00:14 Tre meter høyt jordras over vei i Vaksdal23:56 Nederland vant VM-lagtempoen på verdensrekord, Norge sjanseløs i medaljekampen23:48 Ulrikke Brandstorp vant MGP-finalen etter stemmekrøll23:37 Mange ubesvarte spørsmål etter skyting i Berlin23:33 Friski: Killi nær pallen i Calgary23:15 Sævik og PSG til semifinale i cupen23:05 Kulizjnikov satte verdensrekord på 1000 meter, Lorentzen på fjerde22:56 Møre og Romsdal Høyre vil innføre lik pris på ferjer over hele landet22:56 Viktig Hertha-seier tross Jarstein-blemme22:25 Omstridt russisk kunstner pågrepet i Paris22:00 Kristin Husøy og Ulrikke Brandstorp kjemper om å vinne MGP-finalen21:58 Aleesamis Amiens sikret uavgjort på overtid mot PSG – etter å ha ledet 3-021:52 Ringen beste norske i Iron Mountain med 7.-plass21:40 Fire artister et skritt videre i MGP-finalen21:38 Voronina vant 5000 meter med verdensrekord, sterk pers for Haugen21:35 Omsorgsarbeidere tiltalt for grovt tyveri og bedrageri mot pleietrengende21:08 Mange sivile drept i saudiarabisk angrep i Jemen21:00 Storhamar påførte seriemesteren sjeldent tap20:54 Tusener protesterer mot AfD i tysk delstat20:54 Britisk TV-kjendis funnet død20:46 Liverpool slet seg til seier mot Norwich, en seier unna Premier League-rekord20:46 – Sau er et ubrukelig dyr til å forsvare seg20:40 Finland åpner for å hente flyktningbarn fra Hellas20:31 Casper Ruud vendte semifinalen i Argentina Open og slo farens rekord20:30 Airbus beklager amerikansk toll20:05 Overdosedødsfall skaper bekymring hos politiet – advarer unge om hardere stoffer
Siste nytt
22:24SportRekordraset stoppet da Nuis og Wüst ble 1500-vinnere22:07SportNorendal tilbake i bakken med 2.-plass i Calgary21:56SportPorto-stjerne forlot banen etter rasistiske tilrop, like etter at han senket gamleklubben21:39NorgeBingoran i Vestby21:37SportKristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic21:30VerdenMiljøaktivister hindrer Teslas nye fabrikk i Berlin21:28SportCasper Ruud tok sin første ATP-tittel, overlegen mot Sousa i Buenos Aires21:18SportBayern tok tilbake tabelledelsen med storseier mot Köln21:09SportManglerud Star skaper spenning i sluttspillkampen21:03VerdenIMF: Det nye koronaviruset kan påvirke global vekst20:54SportLars Helge Birkeland vant jaktstarten i IBU-cupen20:50SportLaksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap20:49NorgePer Sandberg åpner bar i Halden20:48SportSolemdal tatt inn på landslaget før 15-kilometeren i VM20:37SportVipers vant for 18. gang på rad i eliteserien20:23VerdenNorsk kvinne alvorlig skadd i Etiopia20:08SportArsenal-show etter pause sikret seier over Newcastle20:02VerdenSyriske styrker rykker fram i Idlib og Aleppo19:54SportDrama i Challenge Cup da Haldens håndballherrer gikk videre – Drammen røk ut19:35Verden40 amerikanske cruisepassasjerer virussmittet19:24VerdenGoogle vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk19:15NorgeInternasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05SportSørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54VerdenRekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52NorgeUlv skutt i Trøndelag18:36VerdenMinst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:29KulturNRK droppet reprise av MGP-finalen17:58VerdenÉn viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41VerdenUvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39Helse og livsstilEvakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28NorgeStatkraft sier nei til havvind16:57Verden– Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35SportHelnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17Helse og livsstilFrp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48SportThingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06SportKristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43SportPål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28Politikk– Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14VerdenVoldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47NorgeTre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31SportMarte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14VerdenKina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14SportKraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46VerdenTaiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37NorgeMGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02NorgeSkip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35NorgeEL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32Verden27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17VerdenFare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10VerdenSanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02NorgeIngen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24NorgeFebruar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07PengerLO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36NorgeNy rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12PolitikkViken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54VerdenFlere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53Helse og livsstilTo unge døde av influensa i Norge07:00SportBø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53NorgeUvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48NorgeTre biler brant på Bøler i Oslo06:01NorgeDette skjer i dag05:45VerdenLibya igjen tema på politisk toppmøte05:42NorgeDette skjedde i natt04:32NorgeRødt og MDG føler seg utestengt fra spørretimen04:07Verden70 flere virussmittede på cruiseskip i karantene03:58VerdenKina: Tallet på nye virussmittede går ned03:36VerdenRakettangrep nær USAs ambassade i Irak03:22VerdenCruiseselskap vil ha flere tester etter at passasjer testet positivt på covid-1903:17SportTrenerbytte hjalp ikke for Minnesota Wild – nytt tap på hjemmebane02:33SportIOCs og FC Barcelonas Twitter-kontoer hacket01:46NorgeTo personer pågrepet etter voldssak på Ringsaker01:08VerdenMinst 30 drepte i angrep mot landsbyer i Nigeria01:08NorgeGutt utsatt for vold og ran på buss i Oslo00:41VerdenMann skutt og drept i Linköping00:14NorgeTre meter høyt jordras over vei i Vaksdal23:56SportNederland vant VM-lagtempoen på verdensrekord, Norge sjanseløs i medaljekampen23:48NorgeUlrikke Brandstorp vant MGP-finalen etter stemmekrøll23:37VerdenMange ubesvarte spørsmål etter skyting i Berlin23:33SportFriski: Killi nær pallen i Calgary23:15SportSævik og PSG til semifinale i cupen23:05SportKulizjnikov satte verdensrekord på 1000 meter, Lorentzen på fjerde22:56NorgeMøre og Romsdal Høyre vil innføre lik pris på ferjer over hele landet22:56SportViktig Hertha-seier tross Jarstein-blemme22:25VerdenOmstridt russisk kunstner pågrepet i Paris22:00NorgeKristin Husøy og Ulrikke Brandstorp kjemper om å vinne MGP-finalen21:58SportAleesamis Amiens sikret uavgjort på overtid mot PSG – etter å ha ledet 3-021:52SportRingen beste norske i Iron Mountain med 7.-plass21:40NorgeFire artister et skritt videre i MGP-finalen21:38SportVoronina vant 5000 meter med verdensrekord, sterk pers for Haugen21:35NorgeOmsorgsarbeidere tiltalt for grovt tyveri og bedrageri mot pleietrengende21:08VerdenMange sivile drept i saudiarabisk angrep i Jemen21:00SportStorhamar påførte seriemesteren sjeldent tap20:54VerdenTusener protesterer mot AfD i tysk delstat20:54VerdenBritisk TV-kjendis funnet død20:46SportLiverpool slet seg til seier mot Norwich, en seier unna Premier League-rekord20:46Norge– Sau er et ubrukelig dyr til å forsvare seg20:40VerdenFinland åpner for å hente flyktningbarn fra Hellas20:31SportCasper Ruud vendte semifinalen i Argentina Open og slo farens rekord20:30VerdenAirbus beklager amerikansk toll20:05NyheterOverdosedødsfall skaper bekymring hos politiet – advarer unge om hardere stoffer
Populært