Disse flyplassene er sunnest

På en amerikansk flyplass kjent for norske turister tilbyr 56 av 61 restauranter et sunt måltid til de reisende. Illustrasjonsfoto:  AFP PHOTO /Mehdi Taamallah
På en amerikansk flyplass kjent for norske turister tilbyr 56 av 61 restauranter et sunt måltid til de reisende. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO /Mehdi Taamallah

På amerikanske flyplasser tilbys det oftere sunnere måltider enn tidligere. Se oversikten over de som kom best ut i test.

Har du vært i USA og tenkt at du gjerne skulle spist på andre restauranter enn McDonalds eller noen av de andre hurtigmat-kjedene?

Om du ser etter et litt sunnere alternativ har du nemlig blitt hørt. De siste årene har amerikanske myndigheter intensivert arbeidet med å tilrettelegge for et sunt kosthold, også på flyplasser.

Sunt kosthold

I mer enn et tiår har en legekomite anmeldt maten som serveres på 18 av landets mest travleste flyplasser og resultatet er oppsiktsvekkende.

Det er lettere å få sunnere mat enn noen gang, ifølge AFP Relaxnews.

Undersøkelsen har nå blitt offentliggjort og rangerer de sunneste flyplassene i USA etter hvor mange av restaurantene som tilbyr èn eller flere sunne måltider. Best ut kommer en flyplass kjent for norske turister.

Best i klassen

På Newark Liberty International Airport i New Jersey, hvor SAS og Norwegian tilbyr flyvninger, serveres det sunne måltider i 56 av 61 restauranter på flyplassen. Blant de sunne alternativene kan passasjerene fråtse i falafel-smørbrød og grønnsaksruller.

Dårligst ut kommer Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Flyplassen er verdens travleste, og bare 58 prosent av restaurantene tilbyr de reisende et sunt måltid.

Dette er de sunneste flyplassene i USA

1. Newark Liberty International Airport

2. Las Vegas McCarran International Airport

3. Detroit Metropolitan Wayne County Airport

4. Houston George Bush Intercontinental Airport

5. (Uavgjort) Chicago O'Hare internasjonale flyplass

5. (Uavgjort) Miami International Airport

6. (Uavgjort) Orlando International Airport

6. (Uavgjort) Washington Dulles International Airport

6. (Uavgjort) Phoenix Sky Harbor International Airport

7. Dallas / Fort Worth International Airport

8. (Uavgjort) Minneapolis-St. Paul International Airport

8. (Uavgjort) Charlotte Douglas International Airport

9. (Uavgjort) San Francisco International Airport

9. (Uavgjort) Denver International Airport

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden