Slankere SAS satser offensivt

VARMERE STRØK: Santorini i Hellas er et av stedene SAS flyr direkte til. Foto: NTB Scanpix
VARMERE STRØK: Santorini i Hellas er et av stedene SAS flyr direkte til. Foto: NTB Scanpix

Etter å ha fått spareplanen i havn, satser SAS på en rekke nye ruter; 17 av dem går fra Norge.

Dette er de nye rutene

Fra Oslo:

Salzburg

Berlin

Budapest

Santorini

Cagliari

Palermo

Pristina

Valencia

Malta

Lisboa

Athen

Tenerife

Pula

Fra Stavanger:

Antalya

Fra Bergen:

Antalya

Dubrovnik

Fra Trondheim:

Split

De fleste av rutene går til Sentral- og Sør-Europa og har det til felles at de ikke går innom Kastrup eller noen annen flyplass.

– Mange av kundene våre velger SAS både for tjenestereiser og privat. De setter pris på blant annet vårt omfattende nettverk, våre tidsbesparende tjenester og vår prisbelønte punktlighet. Derfor er vi ekstra stolte over å tilby våre kunder hele 45 nye ruter å velge blant i 2013, sier Eivind Roald, salg- og markedsdirektør i SAS.

Dermed får nordmenn flere direktemuligheter til Europa, og Norwegian får større konkurranse.

– Med denne satsingen er vi i gang med å styrke SAS for fremtiden, og demonstrerer at vi har en offensiv holdning til å tilby våre kunder et attraktivt produkt, sier salg- og markedsdirektør Eivind Roald i SAS.

Les også: SAS satser etter tøffe kutt

Lave priser

Mindre enn én uke etter at selskapet ble enige med fagforeningene om sparetiltak verdt rundt tre milliarder kroner, er oppmerksomheten nå rettet mot å lokke til seg flest mulig reisende.

Pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø, vil ikke uttale seg om hvilket prisnivå selskapet har lagt seg på til de nye destinasjonene.

– Noen ruter er allerede klare og lagt ut for salg, mens de resterende vil bli lagt ut fra og med mandag.Det er klart vi må være konkurransedyktige på pris når vi åpner nye ruter, men mer kan jeg ikke si, sier Sandstø til ABC Nyheter.

Hvor viktig er det med direkteruter?

– Det er et svar på etterspørsel blant våre kunder. De ønsker å komme seg direkte til ønsket destinasjon uten mellomlandinger og med dette håper vi å komme inn på et tøft marked, sier han.

Les også: SAS klar til å tjene penger

Satser fra Norge

Sandstø sier at det kan komme enda flere rute fra Norge allerede neste år.

– Vi kommer til å være aggressive og på hugget i det norske markedet med direkteruter dit nordmenn helst vil reise.Vi har sett stor interesse for feriesteder og vi har tatt konsekvensen ved å lansere en rekke populære reisemål, sier Sandstø til ABC Nyheter ,sier Sandstø

I tillegg til de 17 norske rutene, blir det 28 nye ruter fra de andre nordiske hovedstedene og økt frekvens på eksisterende ruter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden