Dette landet har nå 100 Michelin-restauranter

REKORD: Sveits setter ny rekord med hele 100 restauranter i den prestisjetunge Michelin-guiden for 2013. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
REKORD: Sveits setter ny rekord med hele 100 restauranter i den prestisjetunge Michelin-guiden for 2013. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

I Sveits finnes det nå 100 restauranter som har fått utdelt en Michelin-stjerne.

I den nye utgaven av Michelin-guiden kan alpelandet tilføye 11 nye restauranter på den prestisjetunge listen over det som mange karakteriserer som verdens aller beste restauranter.

Ingen av de nye tilskuddene ble riktig nok belønnet med toppstatusen tre stjerner, men landet fikk med seg begge trestjernesreskandidatene fra fjorårets guide; Schauenstein i Fürstenau og Hôtel de Ville i Crissier.

Les også: Der ingen skulle tru at nokon kunne ete

To restauranter som har vært med tidligere ble oppgradert fra én til to stjerner, blant dem Stucki i Basel, som er en av få Michelin-restauranter drevet av kvinner.

Totalt har Sveit nå hele 18 restauranter med to Michelin-stjerner. Ni andre restauranter har kommet inn på listen med én stjerne hver, noe som øker antallet enstjerners sveitsiske restauranter til 80.

2013-utgaven av den sveitsiske Michelin-guiden lister opp 1.702 virksomheter i landet; 856 restauranter og 846 hoteller.

Norge har til sammenligning fem Michelin-stjerner.

Les også:

- Det er surrealistisk

Fem Michelin-stjerner til Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden