Sjekk detaljene i inkabyen Machu Picchu

MILLIONBESØK: Inkabyen Machu Picchu i Peru hadde i fjor over en million besøkende. Foto: Cris Bouronckle (AFP Photo)
MILLIONBESØK: Inkabyen Machu Picchu i Peru hadde i fjor over en million besøkende. Foto: Cris Bouronckle (AFP Photo)

En profesjonell fotograf har tatt et superhøyoppløselig bilde av Machu Picchu, inkalandsbyen 2.430 meter over havet i Peru.

MACHU PICCHU, PERU: Bildet av inkalandsbyen ble tatt med 15,9 gigapixler med et Canon 7D med en 400 mm linse av Jeff Cremer, fotosjefen i turoperatøren Rainforest Expeditions.

Det interaktive bildet, som er satt sammen av 1.920 fotografier, byr på ekstreme detaljer av inkabyen.

Se bildet her, nederst i saken kan du se attraksjonen med Google street view

Les også: Nå kan du ta gondolbane til den historiske fjellbyen

Detaljert

Ved siden av å ønske økt oppmerksomhet rundt arbeidet med å bevare inkabyen, håper Cremer at funksjonshemmede og andre som ikke kommer seg rundt i Machu Picchu skal få se de fantastiske detaljene i byggverket på nært hold.

Machu Picchu er ett av verdens syv menneskeskapte undre, og det mest ikoniske symbolet for Inka-sivilisasjonen. Ruinene er et svært attraktivt mål for turister.

Ruinene ligger 510 kilometer sør for Perus hovedstad Lima. I skrivende stund tillates det bare 2.500 besøkende per dag, noe som gjør det vanskelig for turister å improvisere et besøk.

Ifølge Peruvian Times regner man med at over en million turister besøkte Machu Picchu i 2011 - en økning på 30 prosent fra året før.

Les også: Reisemålene som begrenser turisme

Bekymret

Tidligere har arkeologer uttrykt bekymring for konsekvensene av folkevandringen rundt i ruinene. I 2008 sa FN at stedet hadde akutte problemer med avskogning, risiko for jordskred, ukontrollert bosetting i området og folk som tar seg ulovlig inn i anlegget.

Les også: 10 populære destinasjoner som er lei turister

Machu Picchu med Google street view:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden