Meny

Nordmenn reiser utenlands i julen

REISE. I en spørreundersøkelse oppgir over halvparten av de spurte at de ønsker å feire julen i utlandet. Foto: Colourbox
Flere nordmenn enn tidligere ønsker å komme seg vekk fra vinter, snø og julemas.

I en undersøkelse gjennomført på vegne av den norske reiseoperatøren Sabra Tours sier omlag halvparten av de spurte at de ønsker å reise utenlands i julen. Langfri, snø og vinter, julemas og ensomhet er noen av faktorene til den økte reisefeberen.

– Resultatene fra undersøkelsen viser at våre holdninger og ønsker knyttet til julefeiringen er i endring. Stadig flere velger utradisjonelt. Den hjemlige julefeiringen byttes ut med reiser som gir nye opplevelser, glede og inspirasjon. Vi ser også at flere av dem som reiser ut gjerne vil finne igjen lokale varianter av den meningen og dybden som juletradisjonene byr på, sier Trond Olav Paulsrud, direktør i Sabra Tours.

Les også: Møkkasommer gir flere julereiser til utlandet

Derfor drar nordmenn

Undersøkelsen viser at 52 prosent av de spurte kunne tenke seg å reise utenlands i desember.

Muligheten til å rømme fra snø og vinter sier 32 prosent av deltakerne at er grunnen til at de ønsker å sette seg på flyet.

Et ønske om å slippe unna julemaset og det å utnytte fridagene som følger med julen kommer som nummer to og tre på listen over årsaker til hvorfor man kunne tenke seg å reise utenlands akkurat i julen.

Ikke alle legger igjen høytidens budskap hjemme – 16 prosent av respondentene sier at de vil reise utenlands for å oppleve andre juletradisjoner.

Det er særlig befolkningen fra Oslo og Akershus som ønsker å reise utenlands i julen. Hele 60 prosent av de som er bosatt i de to fylkene kunne tenke seg å feriere i utlandet under høytiden.

Les også: Billig valuta i disse landene

Individuelle behov

Direktøren for utenlandsreiser i Virke, hovedorganisasjonen for handel og tjenester, tror at stadig flere vil velge å reise utenlands på denne tiden av året fremover.

– Det er nye, individuelle behov i markedet, endrede sosiale og familiære mønstre og endret holdning til de nedarvede juletradisjonene sammen med godt utbud av rimelige reiser både fra reisearrangører og flyselskap som sammen skaper denne utviklingen, sier Rolf Forsdahl, direktør for Virke Reise Utland.

Reise
Populært