Meny

Vil legge til rette for turistnæringen

Stadig flere ønsker å dra til Troms. ILLUSTRASJONSFOTO: COLOURBOX
Samferdselsdepartementet vil gjøre det enklere å drive næringsvirksomhet i distriktene. Nå åpner de for lettelser for transport i reiselivet.

Flere henvendelser fra ulike reiselivsaktører i Troms fylke har ført til at Samferdselsdepartementet har bestemt seg for å innføre et midlertidig fritak fra krav om løyve for transport med personbil, skriver Nationen.

Fritaket skal være med på å legge til rette for næringsvirksomhet i Distrikts-Norge.

Statssekretær Sigrid Handegard (Sp), sier departementet håper dispensasjonen vil ha en positiv effekt på reiseliv og turismenæring i Distrikts-Norge.

– Løyvefritaket er viktig for ulike reiselivsaktører, slik at de skal kunne ta med gjestene sine på opplevelsesturer. Derfor er vi opptatt av å ha et regelverk som gjør dette enklere å gjennomføre. Utgangspunktet er at det skal bli lettere å drive næringsvirksomhet i distriktet, sier hun til Nationen.

Daglig leder i Visit Tromsø, Viktoria Bakken er glad for tiltaket fra departementet.

– Fritaket vil gjøre det mulig for næringsaktører å hente gjester til opplevelser ute i naturen uten å måtte operere i gråsonen av hva som er lov, sier Bakken.

Direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i NHO Reiseliv, Kristin Gyldenskog, mener fritaket på sikt kan være med å skape flere arbeidsplasser i distriktene.

– For en reiselivsbedrift med begrensede midler vil det utgjøre en stor forskjell å kunne bruke egen bil framfor å gå til innkjøp av en «minibuss». På sikt kan det også bidra til å skape flere arbeidsplasser og økt verdiskapning, sier Gyldenskog til Nationen.

Reise
Populært