Meny

«Møkkapark» i Suwon: Denne parken kan du drite i

Sør-Korea har fått en park du kan drite i. Her finner du blant annet et hus formet som et toalett, statuer av folk som sitter på do samt en utstilling om toalettenes evolusjon. Foto: AP / NTB scanpix.
Den sørkoreanske byen Suwon har åpnet verdens første fornøyelsespark med toalett-tema.

Det er fristende å kalle den nye sørkoreanske fornøyelsesparken en møkkapark. For med toalettrelatert tema, er parken i Suwon en park du bokstavelig talt bare kan drite i.

Toalettparken, som på engelsk har fått navnet «Restroom Cultural Park», inneholder både et toalettformet hus, statuer av folk som sitter på do, en utstilling om toalettenes evolusjon samt andre kunstverk relatert til sanitære forhold.

Og nei, dette er ikke bare skitsnakk.

Les også: Et unikt museum om kjærlighet og minner

Ifølge Daily Mail er det spesielle museet en hyllest til Suwons tidligere borgermester, Sim Jae-Duck, som hadde et stort mål i livet: Å sørge for bedre offentlige toaletter.

Det sanitære engasjementet ga ham tilnavnet «Herr Toalett» - et navn som var ekstra passende med tanke på at Sim Jae-Duck ble født i en doskål, ifølge de offisielle nettsidene til den sørkoreanske doparken.

Les også: Museet som er en reise verdt

– Alle fokuserer på å spise, men vi snakker sjelden om det å gå på do. Det er det første vi gjør om morgenen, men likevel snakker vi ikke om det. Derfor bidrar vi med å gi litt toalettkultur til offentligheten, forteller leder i toalettparken, Lee Youn-Souk, til BBC.

Les også:

På denne Paris-restauranten spiser du biff i blanke messingen

Slik kan du forhindre «feriemage»

Reisetips: Glem sosiale medier når du er i Kina

Reise
Populært