Det blir ingen flystreik

SLAPP MED SKREKKEN: Det blir likevel ingen streik som berører flytrafikken. Dermed vil trafikken ved blant annet Gardermoen gå som normalt. (Arkivfoto: NTB scanpix)
SLAPP MED SKREKKEN: Det blir likevel ingen streik som berører flytrafikken. Dermed vil trafikken ved blant annet Gardermoen gå som normalt. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Det blir ingen streik som berører flytrafikken etter at Handel og Kontor og NHO Luftfart nesten seks timer på overtid torsdag morgen ble enige i årets tariffoppgjør.

Enigheten ble oppnådd klokken 5.30 torsdag morgen etter at mekler Nils Dalseide la fram et forslag som arbeidsgiverne i NHO Luftfart godtok og som arbeidstakerne i Handel og Kontor sender til uravstemning med anbefaling.

– Det var mye fram og tilbake, og utfallet var ikke klart før helt på tampen, sier Ove Magnus Halkjær, leder for informasjonsavdelingen i Handel og Kontor (HK), til NTB.

Anbefaler forslaget

Han opplyser at HK har fått på plass flere bestemmelser som er viktige for deres medlemmer.

– Vi er ikke helt tilfreds, men vi er såpass fornøyd at vi kan anbefale forslaget og sende det ut til medlemmene, sier han.

Halkjær trekker fram bestemmelser om innleie av arbeidskraft og rett til fulltid som punkter hvor HK fikk gjennomslag. Minstelønnssatsene var blinket ut som et av hovedkravene. Også på dette punktet har HK oppnådd seier.

– Vi har fått et tillegg i satsene som gjør at oppgjøret har en ramme i tråd med det frontfagene fikk, sier Halkjær.

Han legger til at dette ikke er snakk om en høytlønnsgruppe og at selv om minstelønnssatsene nå blir hevet, så skulle HK gjerne ha sett at økningen ble enda større.

Bakgrunn: Fare for flystreik torsdag morgen

Sto klare til streik

– Men det er godt nok. Vi er ikke helt tilfredse, men totalrammen er heller ikke slik at vi ville ha gått til streik, sier Halkjær.

Handel og Kontor hadde varslet at 220 medlemmer skulle tas ut i streik fra torsdag morgen dersom meklingen brøt sammen. Disse medlemmene var fordelt på flyplassene Gardermoen, Værnes og Flesland. En eventuell streik ville ha rammet bakketjenestene til en rekke flyselskaper. I tillegg varslet HK uttak for medlemmer som jobber på Norwegians kundesenter i Tromsø og på Fornebu.

Partene startet forhandlingene hos Riksmekleren tirsdag. Fristen gikk ut ved midnatt natt til torsdag, men partene valgte å fortsette samtalene på overtid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden